NBA

Η απίστευτη ιστορία με το γούρι του Κέβιν Γκαρνέτ

Μία τρομερή ιστορία που αφορά στον Κέβιν Γκαρνέτ και το γούρι που φορούσε στους αγώνες, αποκάλυψε ο πρώην φροντιστής των Τίμπεργουλβς, Κλέιτον Γουίλσον.

Στην πλούσια καριέρα του που διήρκησε για κάτι παραπάνω από 20 χρόνια ο Κέβιν Γκαρνέτ έχει πολλές ιστορίες.

Μία όχι και τόσο γνωστή αποκάλυψε ο Κλέιτον Γουίλσον, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν ως φροντιστής στους Τίμπεργουλβς, στους οποίους ο «KG» αγωνίστηκε από το ξεκίνημα της επαγγελματικής του πορείας το 1995 μέχρι το 2007.

Ο Γουίλσον, λοιπόν, αποκάλυψε ποιο ήταν το γούρι του σπουδαίου παλαίμαχου σταρ του ΝΒΑ, το οποίο αρχικά φόρεσε για ιατρικούς λόγους, αλλά στη συνέχεια πορεύτηκε με αυτό μέχρι το τέλος… Τι ήταν αυτό; Ένα προστατευτικό στο δάχτυλο του δεξιού του χεριού!

Την ιστορία αυτή μοιράστηκε στο «Athletic» ο άλλοτε φροντιστής των «λύκων»:

«Όταν ο Κέβιν Γκαρνέτ ήταν ρούκι, σε μία προσπάθεια για τάπα σε ματς στο Λος Άντζελες κόπηκε ανάμεσα στα δάχτυλα. Τότε, το ιατρικό επιτελείο του έβαλε το προστατευτικό, ώστε να συγκρατεί τα δύο δάχτυλά του, μέχρι να επουλωθεί το τραύμα. Κανονικά, θα έπρεπε να το φορά για μερικές εβδομάδες, έως ότου αναρρώσει. Αλλά, έπαιζε τόσο καλά με αυτό, που το φορούσε για τα επόμενα 20 χρόνια!

Ο “KG” είχε πει ότι το προστατευτικό αυτό δεν θα έπρεπε να πλυθεί γιατί θα έφευγε το γούρι! Το φορούσε ακόμη και στην προπόνηση και μετά το τοποθετούσε μέσα στο δεξί του παπούτσι.

Τη σεζόν 2003/04 είχαμε ένα ματς στο Μέμφις. Σε περίπτωση νίκης θα παίρναμε την πρώτη θέση και σε περίπτωση ήττας θα τερματίζαμε τέταρτοι και θα παίζουμε με τους Λέικερς στα playoffs. Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης, ο Γκαρνέτ ζήτησε το προστατευτικό αυτό. Είπε ότι δεν το είδε μέσα στο δεξί του παπούτσι. Μία ημέρα πριν, ένας άλλος φροντιστής είχε αλλάξει τους πάτους στα παπούτσια του και πέταξε μετά τα παπούτσια στην τσάντα. Όλοι εμείς αναλάβαμε την ευθύνη γι’ αυτό.

Ο Κέβιν ήταν σιωπηλός για 15 λεπτά και μετά είπε ότι εκείνος έφταιγε που χάθηκε και πως ήταν δικό του λάθος. Μετά σιωπή για άλλα 30 λεπτά. Στη συνέχεια, σκεφτήκαμε να καλέσουμε στη Μινεσότα και να πούμε στον φύλακα του γηπέδου να βρει ένα προστατευτικό από το ντουλάπι του Γκαρνέτ στα αποδυτήρια. Στη συνέχεια, ζητήσαμε από τον φίλο του, Σαμ Κασέλ, να το πάει στο αεροδρόμιο και να το παραλάβει ένας πιλότος που θα ταξίδευε για το Μέμφις. Μετά, πληρώσαμε έναν οδηγό να το παραλάβει από το αεροδρόμιο και να το φέρει στο γήπεδο του Μέμφις.

Περίμενα τον οδηγό περίπου 30 λεπτά πριν το τζάμπολ του ματς. Πήρα το προστατευτικό και το πήγα στα αποδυτήρια. Ο Γκαρνέτ ήταν πολύ σφιγμένος, αλλά μετά ηρέμησε. Του το έδωσα και εκείνος έκανε αμέσως το “σήμα της νίκης” τέσσερις φορές.

Στην πρώτη του επίθεση, σκοράραμε, χτύπησε το στήθος του και με έδειχνε στον πάγκο. Εκεί, γύρισε ο προπονητής μας, Φλιπ Σόντερς και ρώτησε τι έγινε και του απάντησα: “Καλύτερα να μην ξέρεις”. Ο Γκαρνέτ έβαλε 26 πόντους, έχοντας 9/13 σουτ, πήρε 9 ριμπάουντ, έκανε 2 τάπες και εμείς νικήσαμε 107-90…
».

Γκαρνέτ: Το γούρι που φορούσε για 20 χρόνια!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x