Μουντομπάσκετ 2023

Γκίντσμπουργκ: «Ελπίζω να μην βρει τον καλό εαυτό της με μας η Ελλάδα»

Ο Ρόνεν Γκίντσμπουργκ ξεκαθαρίζει πως η Τσεχία θα παίξει για τη νίκη απέναντι στην Ελλάδα κι όχι για να χάσει με διαφορά μέχρι και 11 πόντων.

Την πίστη στις δυνατότητες της ομάδας του και την ελπίδα να μην βρει τον καλό της εαυτό η Ελλάδα εξέφρασε ο προπονητής της Τσεχίας, Ρόνεν Γκίντσμπουργκ, μετά την προπόνηση της Κυριακής.

Αποστολή στη Σενζέν, Χρήστος Ρομπόλης

«Αν μπούμε για να υπερασπιστούμε την διαφορά των 11 πόντων, ο αντίπαλος μπορεί να την εξαφανίσει σε ένα λεπτό. Πρέπει να μπούμε για να παίξουμε μπάσκετ, με στόχο να κερδίσουμε. Η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις, αλλά δείξαμε χαρακτήρα μέχρι τώρα και αξίζουμε να είμαστε εδώ», τόνισε.

Ερωτηθείς γιατί η ελληνική ομάδα δεν έχει ακόμη βρει ρυθμό στο τουρνουά, απάντησε: «Έχω δει όλα τα παιχνίδια, είμαι σίγουρος πως μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα. Ελπίζω να μην το κάνει απέναντι σε μας. Αν με ρωτούσαν πριν το τουρνουά θα έλεγα πως είναι υποψήφια για μετάλλιο, ακόμη και το χρυσό. Δεν ξέρω τι έγινε. Ρωτήστε τους. Κάποιες στιγμές παίζουν εξαιρετικά».

Σε ερώτηση για την κατάσταση του Μπλέικ Σιλμπ είπε: «Δεν ξέρουμε ακόμη. Κάνει θεραπείες, είναι λίγο καλύτερα, αλλά θα δούμε».

Όσο για το πώς θα αντιμετωπίσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αστειεύτηκε: «Ο Γιάννης είναι σπουδαίος παίκτης. Θα τον αντιμετωπίσουμε με box and one (γέλια)».

Για την πορεία της ομάδας του, είπε: «Όταν ήρθαμε δεν περιμέναμε να φτάσουμε τόσο μακριά, γιατί δεν είχαμε τον Γιαν Βέσελι. Με τον Βέσελι θα μπορούσαμε να φτάσουμε και με μετάλλιο. Θέλαμε να κερδίσουμε την Ιαπωνία και ίσως να κάνουμε την έκπληξη με την Τουρκία, αλλά παίξαμε καλά σε όλα τα παιχνίδια».

Μιλώντας για τον Τόμας Σατοράνσκι, είπε: «Ο Τόμας παίζει για τη νίκη και την ομάδα, όχι για την στατιστική του. Είναι ο ηγέτης μας, εντός κι εκτός γηπέδου. Κάνει τα πάντα για αυτή την ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x