Ελλάδα

Γκλας: «Μοναδική προσωπικότητα ο Ρεντζιάς και είμαι περήφανος που είμαι φίλος του»

Το εγκώμιο του Ευθύμη Ρεντζιά για το ήθος του και την προσωπικότητά του, έπλεξε ο άλλοτε εκπρόσωπός του, Κιθ Γκλας.

Τον Ευθύμη Ρεντζιά εκθείασε ο Κιθ Γκλας, με αφορμή την πρόθεση του παλαίμαχου άσου να ασχοληθεί με την ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ, στηρίζοντας τον Παναγιώτη Φασούλα, στις ερχόμενες εκλογές.

Ο Αμερικανός ατζέντης αποθέωσε τον Ρεντζιά για το ήθος και την προσωπικότητά του, ενώ παράλληλα θυμήθηκε και ένα περιστατικό από το ντραφτ του ΝΒΑ, το 1996.

Η τοποθέτηση του Κιθ Γκλας:

«Συνειδητοποίησα πως ένας από τους αγαπημένους παίκτες μου διεκδικεί ένα υψηλό αξίωμα στην Ελληνική Ομοσπονδία Μπάσκετ! Αυτή η φωτογραφία με τον Ευθύμη Ρεντζιά τραβήχτηκε στην Πλατεία Αγίου Μάρκου αρκετά χρόνια μετά από την απόσυρσή του από την ενεργό δράση και περιλαμβάνεται στο πρώτο βιβλίο μου. Ο Ευθύμης πιάνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο του βιβλίου επειδή, ακριβώς είναι μια πραγματικά μοναδική προσωπικότητα στον κόσμο του μπάσκετ!

Τον εκπροσωπούσα από το 1996, όταν αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ. Από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε, ο Ευθύμης ήταν αφοσιωμένος, επαγγελματίας και γνώστης της κατάστασης. Σε όλους τους σταθμούς της καριέρας του στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Τουρκία και τις ΗΠΑ, αυτές οι αξίες τον συνόδευαν πάντα!

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη βραδιά του NBA Draft, το 1996. Ήταν μια τρομερή συναισθηματική κατάσταση. Ο Ευθύμης έγινε pick στο νούμερο 23 όμως περιμέναμε να επιλεγεί σε υψηλότερη θέση. Ως ατζέντης παικτών, ανησύχησα ότι ο Ευθύμης και η οικογένεια του θα με κατηγορούσαν, γιατί δεν τον επέλεξαν πιο ψηλά. Το τηλέφωνο μου χτύπησε στις 10 το βράδυ. Ήταν 5 τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Ρεντζιάς. Το μόνο που είπε ήταν:

«Κιθ, θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε. Ξέρουμε πόσο ψηλά δούλεψες γι' αυτό!».

Στον κόσμο του επαγγελματικού αθλητισμού, αυτή η κίνηση μπορείς μόνο να την περιγράψεις ως κλασάτη! Στην πραγματικότητα, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο άτομο που προσεγγίζει καλύτερα το μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο πέρα από τον Ευθύμη!

Έχω σταματήσει καιρό να τον αντιμετωπίζω με καθαρά μπασκετικούς όρους! Είμαι τόσο υπερήφανος για τον ΑΝΔΡΑ που έγινε και το ότι μπορώ να τον αποκαλώ φίλο μου! Κάθε οργανισμός πρέπει να είναι υπερήφανος που τον έχει για ηγέτη
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x