Ευρώπη

Ηρακλής: Ευρωπαϊκό ματς στο «Ιβανώφειο» μετά από 16 χρόνια

Κόντρα στην Μπαχτσεσεχίρ, ο Ηρακλής θα δώσει το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του στο «Ιβανώφειο» μετά από 16 χρόνια!

Έπρεπε να περάσουν 16 χρόνια για να δώσει ευρωπαϊκό ματς στο «Ιβανώφειο» ο Ηρακλής.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου ο «Γηραιός» θα φιλοξενήσει την Μπαχτσεσεχίρ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του FIBA Europe Cup.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Έπειτα από 16 χρόνια και σχεδόν οκτώ μήνες, το Ιβανώφειο θα φιλοξενήσει και πάλι ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΗΡΑΚΛΗ. Ο αυριανός αγώνας κόντρα στη Bahcesehir Koleji (20/10, 20:30), στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του FIBA Europe Cup, έχει ξεχωριστή σημασία, γιατί θα είναι ο πρώτος εντός έδρας, σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση για τον Ημίθεο, μετά τη σεζόν 2004-2005. Τότε οι "κυανόλευκοι" είχαν πάρει μέρος στην πρώτη φάση του FIBA Europe League, συμμετέχοντας στον τέταρτο όμιλο, μαζί άλλες επτά ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Ολύμπια Λάρισας. Οι άλλες επτά ήταν οι Dynamo St. Petersburg (Ρωσία), Khimik (Ουκρανία), Paris Basket Racing (Γαλλία), Hapoel Tel Aviv (Ισραήλ), ΑΕΛ (Κύπρος), KK Lavovi (Σερβία). Ο απολογισμός του ΗΡΑΚΛΗ ήταν 3 νίκες και 11 ήττες, σε μια δύσκολη χρονιά, λόγω των πολλών προβλημάτων και δεν ήταν αρκετός για να του δώσει την πρόκριση στους "16" του FIBA Europe League, καθώς κατέλαβε την έκτη θέση. Τελευταία αναμέτρηση στο Ιβανώφειο, ήταν στις 8 Φεβρουαρίου του 2005, κόντρα στην αήττητη Dynamo St. Petersburg, με τη ρωσική ομάδα (στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο), να επικρατεί με 82-100.

Τους πόντους της "κυανόλευκης" ομάδας, που είχε προπονητή κι εκείνη τη χρονιά τον Λευτέρη Κακιούση, σημείωσαν οι εξής παίκτες: Hamilton 12(1), Μιλόσεβιτς 4, Καλαϊτζίδης 1, Σφέικος, Bryant 15, Henjak 10, Αποστολίδης 6, Παυλίδης 14(2), Προδρόμου, Λυμπάρης 12(2), Κούβελας 8. Δεν είχαν αγωνιστεί οι Παντελής Παπαϊωακείμ, Σάββας Ηλιάδης, Γιώργος Δέδας και Χρήστος Ταπούτος.

*Η φωτογραφία από το ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΗΡΑΚΛΗ της αγωνιστικής περιόδου 2004-2005 απέναντι στη Paris Basket Racing, είναι από το αρχείο του Γιάννη Μωυσιάδη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x