Euroleague

Ιστορική δεύτερη κατοστάρα φέτος για τον Ολυμπιακό

Ένα ιστορικό επίτευγμα για τα εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα αποτελούν οι χθεσινοί 101 πόντοι που πέτυχε κόντρα στην Βιλερμπάν.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ «σφράγισε» την χθεσινή νίκη του Ολυμπιακού στο «Αστρομπάλ» με ένα λέι απ στον αιφνιδιασμό στο τέλος του χρόνου, φτάνοντας τον απολογισμό των «ερυθρόλευκων» στους 101 πόντους.

Φαινομενικά το καλάθι δεν είχε καμία ουσιαστική σημασία, όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Τι εννοούμε; Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε για δεύτερη φορά φέτος σε εκτός έδρας παιχνίδι Ευρωλίγκας τους 100 πόντους και κατά κάποιο τρόπο, έγραψε ιστορία. Η προηγούμενη ήταν το 105-88 με την Χίμκι στην Μόσχα, ενώ για τέσσερις πόντους οι καταστάρες θα ήταν τρεις, αφού στην Βαρκελώνη επικράτησε 96-88.

Οι δύο λοιπόν καταστάρες εκτός Ελλάδας, είναι ακριβώς όσες έχουν πετύχει οι «ερυθρόλευκοι» σε ευρωπαϊκό παιχνίδι τους από το 1960 και έπειτα! Η πρώτη ήταν την σεζόν 2000/01 κόντρα στην πορτογαλική Οβαρένσε με σκορ 100-53 και η δεύτερη το 2013/14 κόντρα στην Μπάγερν στο Μόναχο με σκορ 105-103. Αξίζει να αναφέρουμε, πως δεν υπολογίζεται σε αυτά η κατοστάρα κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Ευρωλίγκας στο Λονδίνο, καθώς ήταν σε ουδέτερο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμα:

Ένας από μηχανής Θεός και ένα… σημάδι

Έφτασε τα 1.000 αμυντικά ριμπάουντ στην Euroleague ο Πρίντεζης

Ολυμπιακός: Όταν ο Σλούκας έχει 20+ πόντους, σπάνια χάνει

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x