Θέση για την απόφαση της Ευρωλίγκας να διακόψει την σεζόν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για το μέλλον της διοργάνωσης μετά από την πολύμηνη αποχή των παικτών, πήρε ο Νικ Καλάθης.

Ο διεθνής γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα υπογράψει στην Μπαρτσελόνα τριετές συμβόλαιο έναντι 5,6 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, μίλησε στο επίσημο κανάλι της διοργανώτριας αρχής, τονίζοντας πως η Ευρωλίγκα σεβάστηκε τους παίκτες και ανέβηκε στην εκτίμησή τους. Παράλληλα, προέβλεψε πως η νέα σεζόν θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική.

Αναλυτικά, ο Νικ Καλάθης, μίλησε για:

-την απόφαση της Ευρωλίγκας: «Είναι δύσκολο. Ως παίκτης, προφανώς θες να αγωνιστείς. Θέλεις να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ήταν μια μεγάλη σεζόν, από την άποψη των πόσων αγώνων δώσαμε. Ήταν προφανώς κάτι δύσκολο. Όμως, πιστεύω πως πήραν αυτή την απόφαση για το καλό όλων. Βλέπουμε τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό. Η υγεία των παικτών και των οικογενειών τους ήταν προτεραιότητα. Είναι μια δύσκολη κατάσταση».

-το γεγονός πως η Ευρωλίγκα άκουσε την άποψη των παικτών: «Αποκτάς περισσότερο σεβασμό προς την Ευρωλίγκα, ύστερα από αυτή την απόφαση. Θα μπορούσαν εύκολα να μας πουν να επιστρέψουμε, να παίξουμε και να τελειώσουμε τη σεζόν. Όμως, μας σεβάστηκαν ως παίκτες. Μας άκουσαν, πριν από την απόφασή τους. Κατάλαβαν πως υπάρχει ένα θέμα με όλους τους παίκτες. Χρησιμοποίησαν όσα τους είπαμε. Ήταν ωραίο για εκείνους ότι ήρθαν στους παίκτες, μας έδειξαν πως σέβονται εμάς και την υγεία μας. Το θέμα δεν είναι μόνο αν θα κολλούσαμε τον ιό. Δεν είχαμε κάνει τίποτα για δύο μήνες. Το μπάσκετ θα ήταν κακό, θα υπήρχαν τραυματισμοί και μπορεί να επηρεαζόταν και η επόμενη σεζόν».

-την ερχόμενη σεζόν: «Θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Αγωνίζομαι πολλά χρόνια στην Ευρωλίγκα και έχω τη ρουτίνα μου, την νοοτροπία μου. Δεν την ακολουθώ για τόσο καιρό και μου λείπει. Όμως, πιστεύω πως η επόμενη σεζόν θα είναι η καλύτερη για την Ευρωλίγκα. Οι παίκτες θα είναι έτοιμοι, ανανεωμένοι, πιο ανυπόμονοι και καλά προετοιμασμένοι. Όλοι θέλουν να έχουν μια καλή και υγιή σεζόν. Όπως είπα και πριν, πιστεύω πως θα είναι μία από τις κορυφαίες. Οι παίκτες θα έχουν κίνητρο και θα είναι διασκεδαστικό για τους οπαδούς. Ξέρω πως και εκείνοι ανυπομονούν, όπως και εμείς».

-τον κόσμο: «Ο κόσμος είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της Ευρωλίγκας. Μας στηρίζουν και είναι δίπλα μας. Είναι εξαιρετικό για εμάς τους παίκτες να είμαστε ενωμένοι με τους οπαδούς και να έχουμε αυτή τη σύνδεση. Χτίζουμε ένα “δέσιμο”, που δεν βρίσκεις αλλού. Η οπαδική μας βάση είναι τεράστια. Ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν, όπως και εκείνοι. Δεν νομίζω πως θα τους απογοητεύσουμε».