Ελλάδα

Κάλεσμα για στήριξη από την ΚΑΕ Άρης-Για το 2021/22 η εγγυητική των 200 χιλ.

Την ανάγκη για άμεση εισροή ρευστού στα ταμεία της ΚΑΕ τόνισαν οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Άρης εκπέμπει… S.O.S. και αυτό έγινε σαφές σε όλους τους τόνους στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ερασιτέχνης (ΑΣ) το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο Λευτέρης Αρβανίτης τόνισε την ανάγκη να συγκεντρωθούν πάνω από 200.000 ευρώ από επιφανείς Αρειανούς, ενώ θα εκδοθούν και κάρτες διαρκείας-στήριξης στην ΚΑΕ.

«Έχουμε μιλήσει με κάποιους Αρειανούς παράγοντες, που πάντα στήριζαν. Πέρσι είχαν βάλει οι συγκεκριμένοι περίπου 200.000 ευρώ, αλλά δεν φτάνουν. Χρειάζονται κι άλλα χρήματα πέρα από αυτούς τους ανθρώπους. Στοχεύουμε για το ίδιο ποσό, ίσως και για λίγο παραπάνω. Οι ανάγκες είναι μεγάλες, τις έχουμε εξηγήσει, γι’ αυτό μέσα σε όλες τις δράσεις, υπάρχει και η πολυμετοχικότητα» είπε ο Λευτέρης Αρβανίτης, ενώ για τα διαρκείας υπογράμμισε:

«Έχουμε στο μυαλό μας να ανακοινώσουμε τα εισιτήρια διαρκείας. Μίλησα με το υπουργείο για το αν θα ξεκινήσουμε με ή χωρίς κόσμο, αλλά ότι και να πούμε σήμερα μπορεί αύριο να αλλάξει. Τα διαρκείας θα τα ανακοινώσουμε έστω και με τη μορφή στήριξης της ομάδας, μπορεί να το συνδέσουμε και με το ARIS TV. Αυτό που λέμε, ειδικά για τα διαρκείας, είναι βασικό έσοδο των ομάδων. Το να ζητά μια διοίκηση από τον κόσμο διαρκείας είναι φυσιολογικό, γιατί υπάρχει ένα προϊόν».

Για το πρότζεκτ του ARIS TV είπε ειδικότερα: ««Είμαστε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, αλλά να γίνει σωστά. Αν δεν συμβεί έχουμε ήδη προχωρήσει επαφές για τη δημιουργία του ARIS TV, έχουμε οργανώσει και έχουμε σχεδόν φτιάξει, αλλά εξαρτάται από το πώς θα πάει η κεντρική διαχείριση. Ελπίζουμε σε πολλά έσοδα. Σίγουρα, αν μιλήσουμε για κάποια ποσά, ίσως θα είναι διπλάσιο ποσό από το φετινό τηλεοπτικό συμβόλαιο».

Το παρήγορο για τον Άρη είναι πως η προϋπόθεση για εγγυητική 200.000 ευρώ προκειμένου μια ΚΑΕ να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα φαίνεται να παίρνει παράταση κατά ένα χρόνο (2021/22), όπως ανέφερε ο Λευτέρης Αρβανίτης. Μάλιστα, προανήγγειλε επαφή με την FIBA για να διευθετηθεί το θέμα με τα ban. «Υπάρχει καλή ψυχολογία και σε μας και στη FIBA γιατί ξέρουν ότι το έχουμε ξανακάνει. Εντός της βδομάδας θα έχουμε μια τηλεδιάσκεψη με τη FIBA για να δούμε πώς μπορούμε να φτάσουμε σε μια λύση, μιλάμε και με την ΕΟΚ. Η FIBA θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι μαγαζάκι μανατζαραίων και δικηγόρων και θα αφήσουν τον Άρη να κάνει διακανονισμούς και να πληρώνει. Για να πάρεις χρήματα, πρέπει να τον αφήσεις να δουλεύει και να παράγει. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι πιστωτές. Η FIBA θα πρέπει να αποδείξει κάποια πράγματα και να μη λειτουργεί με διαφορετικά μέτρα και σταθμά».

Επίσης έγινε αναφορά και στην ανανέωση της παραχώρησης του «Παλέ» στον Άρη για άλλα 49 χρόνια. «Σημαντικό είναι η τελευταία εξέλιξη σχετικά με το γήπεδο. Έχουν παραλάβει στο υπουργείο τη θετική εισήγηση του ΕΑΚ, το έχουν δώσει κατά προτεραιότητα σε νομικούς συμβούλους, ώστε να γίνει το συμφωνητικό και να προχωρήσει η παραχώρηση του Αλεξανδρείου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αρβανίτης προσθέτοντας ακόμα πως: «Αυτό συμπεριλαμβάνεται μέσα στις δράσεις που είχαμε πει ότι θα κάνουμε και είναι κάτι που θα βοηθήσει και τον ΑΣ και την ΚΑΕ. Την Παρασκευή υπάρχει ένα ραντεβού με εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, για να δούμε πως μπορούμε να το αξιοποιήσουμε».

Τέλος, για τον σχεδιασμό της ομάδας, προανήγγειλε μειωμένο μπάτζετ και δημιουργία ενός καλού συνόλου με φθηνά «υλικά». «Πέρσι και πρόπερσι οι ομάδες ήταν ακριβές. Φέτος είπαμε ότι θα πάμε με αυτά που μπορούμε. Πρέπει να πληρώνουμε αυτούς που παίζουν και κάποια από τα προηγούμενα. Θα στηριχθούμε σε χαμηλό μπάτζετ, θα ποντάρουμε σε πρόσωπα και χαρακτήρες. Ξέρουμε να φτιάχνουμε ομάδες με λίγα χρήματα. Στο μπάσκετ παίζει ρόλο για τη χημεία. Ο Πρίφτης τα έλεγε και τον λοιδορούσαν κάποιοι. Η ομάδα που θα κάνουμε θα είναι ανταγωνιστική. Δεν θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά δεν θα κινδυνεύσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x