Ελλάδα

Καστρίτης στον ΣΠΟΡ FM: «Βγάλαμε εγωισμό με το Περιστέρι – Είναι μακριά ακόμα οι ημιτελικοί»

Στον τρόπο με τον οποίο η Κύμη έβαλε… στοπ στο αήττητο μέχρι χθες Περιστέρι αναφέρθηκε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Καστρίτης, ο οποίος μίλησε και για το προσεχές ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.

Ιστορική ήταν η χθεσινή μέρα για την Κύμη.

Η ομάδα από την Εύβοια κατάφερα να κερδίσει το Περιστέρι, το οποίο ήταν μέχρι χθες αήττητο, και να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ.

Για την τεράστια επιτυχία της Κύμης, το χτίσιμο της ομάδας τη φετινή σεζόν και τους στόχους της μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Καστρίτης.

Επίσης, ο 36χρονος κόουτς αναφέρθηκε και στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα, όπως και για την απόφασή του να εγκαταλείψει νωρίς το άθλημα και να ασχοληθεί με την προπονητική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Καστρίτης στην εκπομπή «Οι… Μπάσχετοι» με τον Χρήστο Ρομπόλη και τον Παναγιώτη Κεφαλά

Για την πρόκριση της Κύμης στους «4» του Κυπέλλου: «Είναι η τρίτη χρονιά παρουσίας της ομάδας στην Α1. Καταφέραμε να περάσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Προχωράμε βήμα-βήμα. Αυτή είναι η φιλοσοφία της διοίκησης και όσων τρέχουν την ομάδα. Όσοι αποτελούμε μέλη της ομάδας και του προπονητικού επιτελείου θέλουμε να προχωράμε βήμα-βήμα και να βλέπουμε κάθε φορά πού μπορούμε να φτάσουμε».

Για το τι άλλαξε μέσα σε μία εβδομάδα και νίκησαν το αήττητο μέχρι χθες Περιστέρι: «Το πιο σημαντικό είναι ο αθλητικός εγωισμός των παιδιών μας. Προερχόμασταν από τρεις ήττες. Χάσαμε στις λεπτομέρειες από Ολυμπιακό και από τον Κολοσσό μετά από δύο παραστάσεις και μετά από το Περιστέρι. Εκεί τα παιδιά αντέδρασαν και δούλεψαν πολύ και προετοιμάστηκαν όσο το δυνατόν περισσότερο καλύτερα. Έβγαλαν αντίδραση. Είναι φυσιολογικό να αντιδράει μία ομάδα μετά τη νίκη του αντιπάλου στην πρώτη περίοδο ή σε ένα παιχνίδι με τον ίδιο αντίπαλο, θα παρουσιαστείς διαφορετικός».

Για τη φετινή σεζόν μετά την αποχώρηση του Θαντ ΜακΦάντεν: «Η αλήθεια είναι ότι αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε όλη την ομάδα. Μόνο οι νέοι έμειναν και έφυγαν οι ξένοι. Ήταν πολύ δύσκολο, ειδικά στην αγορά των ξένων, και καταφέραμε να στελεχώσουμε το ρόστερ μας. Οι επιλογές των ξένων είναι δύσκολη. Το σημαντικότερο για εμάς είναι να βρίσκουμε παιδιά που είναι καλοί χαρακτήρες και αυτό είναι που θα τονίσω. Είναι καλοί χαρακτήρες, αγαπούν τη δουλειά και αυτό κάνει τη δουλειά μας πιο εύκολη. Είναι νωρίς ακόμα στο πρωτάθλημα. Μας περιμένει μία δύσκολη χρονιά και φέτος έχουμε μία ομάδα που αγαπάει να δουλεύει και να παίζει στο γήπεδο».

Για το πλέι στο τέλος με τον Γουάσινγκτον που είχε χαμηλά ποσοστά: «Οι πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά. Εμείς απλά συνδυάσαμε μία κίνηση με το pick and roll του Σακς με τον Γουάσινγκτον. Νομίζω ότι τα παιδιά εκτέλεσαν άψογα τη συνεργασία. Ο Γουάσινγκτον πήρε την ευκαιρία και σούταρε».

Για το αντίπαλο που θα ήθελε στα ημιτελικά: «Νομίζω πως ό,τι και να γίνει θα είμαστε η σταχτοπούτα των ημιτελικών. Δεν μπορούμε να διαλέξουμε αντίπαλο. Χωρίς να αποφεύγω, η απάντηση είναι η προφανής. Οι ημιτελικοί είναι μακριά. Έχουμε να δούμε τις υποχρεώσεις μας και να επιστρέψουμε στα επιτυχημένα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα».

Για το γηπεδικό ζήτημα της Κύμης: «Γίνονται προσπάθειες εδώ και ενάμιση χρόνο να φτιάχνει νέο γήπεδο. Έχει πέσει η οροφή στο γήπεδό μας και χρειάζεται ένα διάστημα για να φτιαχτεί το νέο γήπεδο στην Κύμη. Μέχρι τότε θα παίζουμε στη Χαλκίδα».

Για το πρώτο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για την Ευρωλίαγκα (στις 9/11): «Η λέξη κλάσικο τα λέει όλα. Είναι ένα παιχνίδι που περιμένουμε όλοι μας. Μέχρι το τζάμπολ μπορούμε να τα δούμε όλα. Δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη. Βάσει αποτελεσμάτων ο Ολυμπιακός φαίνεται πως πατάει καλύτερα στην Ευρωλίγκα και έχει πάρει καλύτερα αποτελέσματα, δείχνει μία σταθερότητα. Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, δεν είχε καλά αποτελέσματα. Θεωρώ ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό και ίσως λόγω έδρας θα έχει ένα μικρό πλεονέκτημα που το θέλει περισσότερο αυτή τη στιγμή».

Για τις αλλαγές του Ολυμπιακού σε σχέση με την ομάδα του Σφαιρόπουλου: «Η αλλαγή είναι ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται η ομάδα επιθετικά. Σίγουρα, υπάρχει μεγαλύτερο ροτέισον. Αγωνίζονται περισσότεροι αθλητές και το πρωτεύον είναι να σκοράρουν στον αιφνιδιασμό. Ακόμα και σε σετ παιχνίδι η κυκλοφορία της μπάλας είναι γρήγορη και περνάει από πολλά χέρια. Οι περισσότερες αποφάσεις παραμένουν στον Σπανούλη και τον Πρίντεζη. Όσο περισσότερο προχωράμε στη σεζόν και τα παιχνίδια είναι πιο κρίσιμα θα παραμείνει το ίδιο».

Για την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και να ασχοληθεί με την προπονητική: «Η αλήθεια είναι πως έγινε σχετικά εύκολα η μετάβαση αυτή. Όταν έπαθα τον τραυματισμό, χρειαζόμουν χειρουργείο άμεσα για να μπορέσω να συνεχίσω. Εξαιτίας των εξετάσεων που είχα στο Πανεπιστήμιο, από τη στιγμή που αυτό έμεινε πίσω, επέλεξα για να μην μείνω εκτός μπάσκετ, να προσπαθήσω να βοηθήσω τον κόουτς στην Πανεπιστημιάδα και στους δύο μήνες είδα πως δεν μου έλειπε το αγωνιστικό και με εξέφραζε απόλυτα το προπονητικό. Στη συνέχεια έγινε σχολή προπονητικής στην Πάτρα και ήταν φυσιολογική η απόφασή μου, αφού μην κρυβόμαστε δεν ήμουν κάτι ιδιαίτερο ως αθλητής (γέλια)».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x