Euroleague

Κοντός: «Υγειονομική βόμβα η Βιλερμπάν, ανησυχία στον Παναθηναϊκό»

Την έντονη ανησυχία που υπάρχει στον Παναθηναϊκό μετά τα νέα κρούσματα στις τάξεις της Βιλερμπάν μετέφερε εν όψει του αποψινού αγώνα από τη Λιόν ο Δημήτρης Κοντός.

Τα τέσσερα νέα κρούσματα της Βιλερμπάν, που ανέβασαν τον συνολικό αριθμό σε οκτώ, προκαλούν «συναγερμό» στον Παναθηναϊκό εν όψει της αποψινής αναμέτρησης για την Ευρωλίγκα.

«Υπάρχει προβληματισμός, επειδή είναι σα να έχεις έρθει σε μία υγειονομική βόμβα. Είναι μία ομάδα που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς έχει συμβεί. Προφανώς με τη Σολέ έπαιξαν παίκτες που ήταν θετικοί, επειδή δεν μπορούσε να γίνει αλλαγή. Είναι μία ομάδα που υπάρχει το μεγαλύτερο μυστήριο στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός θα πάει στο γήπεδο κανονικά και είναι υποχρεωμένος να παίξει. Τώρα στο ρόστερ είναι εννιά παίκτες. Οκτώ διαθέσιμοι είναι το μίνιμουμ. Με επτά δε γίνεται το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός, πέρα από το αγωνιστικό, καλείται να διαχειριστεί και το πνευματικό. Είναι λογικό και οι παίκτες να είναι επηρεασμένοι. Θα παίξουν άμυνα με μάσκες, έτσι όπως είναι η κατάσταση», τόνισε ο Δημήτρης Κοντός στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Το αστείο της υπόθεσης είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται το θέμα η Ευρωλίγκα. Το πρωτόκολλο το έφτιαξε μία συγκεκριμένη επιτροπή που ήταν από τις ισπανικές ομάδες και έκανε κάποιες παρεμβάσεις το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού. Έπρεπε να φτιαχτεί και να προσαρμοστεί σε μία κανονική σεζόν. Είναι ένα πρωτόκολλο που ήρθε δεκαπέντε μέρες πριν από την έναρξη. Με βάση τη δική μας εμπειρία, το πρωτόκολλο χρειαζόταν έναν μήνα. Τα πράγματα που συναντάμε είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που γράφει ένα χαρτί και προτείνεται στις ομάδες. Η όλη κατάσταση είναι πολύ περίεργη. Δεν προλαβαίνουν να γίνουν τα τεστ. Δεν προλαβαίνεις να δεις αν κάποιος είναι θετικός στον κορωνοϊό. Δεν μπορεί να παίξει μία ομάδα που έχει έρθει σε επαφή με αντίπαλο που έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα. Με τον τρόπο της Ευρωλίγκα, διασπείρεται ουσιαστικά τον ιό. Ο Παναθηναϊκός είναι καθαρός και θα έρθει σε επαφή με μία ομάδα που έχει τόσα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Μετά θα πάει ο Παναθηναϊκός στην Μπαρτσελόνα και μετά θα έρθει η Φενέρ. Δεν μπορεί να γίνεται διαβολοβδομάδα, όταν έχεις τρεις εβδομάδες με πάνω από 11 κρούσματα», πρόσθεσε.

«Θα υπάρξει αντίδραση των παικτών. Θα υπάρξει αντίδραση των προπονητών. Θα υπάρξει αντίδραση από τις ομάδες όπως η Ζενίτ που ενδέχεται να μηδενιστεί αυτή την εβδομάδα. Θα υπάρξει αντίδραση από την επόμενη ομάδα που δεν θα μπορεί να κατέβει στη διοργάνωση. Αυτή τη στιγμή η Ευρωλίγκα φοβάται να ακυρωθεί ή να αναβληθεί η σεζόν. Το να σου ξεφεύγει η κατάσταση είναι πολύ περίεργο. Το πρώτο που έπρεπε να κάνει ήταν να ματαιωθεί η διαβολοβδομάδα», κατέληξε.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x