Ελλάδα

Ξανθόπουλος στο sportfm.gr: «Να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Θα ανακάμψουμε!»

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος δεν απογοητεύεται και αισιοδοξεί πως η νέα ΑΕΚ θα ανακάμψει μετά τις ήττες από Περιστέρι και Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Προβληματισμένος ναι, αλλά ταυτόχρονα και πεπεισμένος πως η ΑΕΚ θα ανακάμψει μετά τα «χαστούκια» από Περιστέρι και Χάποελ Ιερουσαλήμ παρουσιάστηκε μιλώντας στο sport-fm.gr ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Ο πολύπειρος γκαρντ, που αγωνίστηκε με ειδική μάσκα μετά τον τραυματισμό του στη μύτη, τόνισε πως θα πρέπει πρωτίστως οι παίκτες να κάνουν την αυτοκριτική τους και εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει άμεσα αγωνιστική αντίδραση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βασίλη Ξανθόπουλου στον Χρήστο Ρομπόλη:

-Κατ’ αρχάς πες μας πώς είσαι μετά τον τραυματισμό σου στη μύτη…
«Καλά είμαι, ευτυχώς. Προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορούσα. Ευτυχώς φοράω τη μάσκα και δεν χρειάζεται να είμαι επιφυλακτικός».

-Τι έφταιξε και χάθηκε ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε να είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο της ΑΕΚ;
«Είχαμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο δεν μπήκαμε καθόλου στο παιχνίδι. Ειδικά στα πρώτα 5-6 λεπτά ήμασταν πολύ κακοί και στην άμυνα και στην επίθεση. Ουσιαστικά παίξαμε μπάσκετ μετά το 33-34’, όταν πλέον κυνηγούσαμε στο σκορ».

inner

-Πού εντοπίζεις τους λόγους για αυτές τις μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοση που είδαμε και κόντρα στη Χάποελ, αλλά και απέναντι στο Περιστέρι;
«Τα ίδια λέγαμε και πέρσι. Ελπίζω να αλλάξει αυτό. Χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ, η ομάδα δεν έχει καταφέρει από την αρχή της προετοιμασίας να παίξει πλήρης. Έχουμε και την απώλεια του Χάουαρντ (σ.σ. Σαντ-Ρόος) που είναι σημαντική. Νομίζω πως εμείς οι ίδιοι οι παίκτες πρέπει να βρούμε τι δεν κάνουμε σωστά. Δεν είναι τόσο θέμα προπονητή. Είναι καθαρά θέμα δικό μας, να βελτιωθούμε για να μην έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας και κυρίως να μη χάνουμε τη συγκέντρωσή μας».

-Αυτές οι δύο ήττες σε συνδυασμό με τις αυξημένες προσδοκίες που υπάρχουν μετά την περσινή σεζόν με τους δύο τίτλους είναι ένα έξτρα βάρος για σας;
«Η μεγάλη αλλαγή σε σχέση με πέρσι είναι πως όλες οι ομάδες έχουν έξτρα κίνητρο απέναντί μας. Θέλουν να κερδίσουν την ΑΕΚ και είναι φυσιολογικό. Έχουμε δημιουργήσει κι εμείς μεγαλύτερες φιλοδοξίες, αλλά σίγουρα κάθε αντίπαλος θα θέλει να μας κερδίσει γιατί πέρσι κατακτήσαμε δύο τίτλους. Το μεγάλο στοίχημα για μας είναι να κρατηθούμε σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Δεν ξέρω αν θα ξαναπάρουμε τίτλο ή τίτλους, θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δείξουμε μια σταθερότητα και να ανεβαίνουμε τα σκαλιά στα μάτια των φιλάθλων σαν οργανισμός και σαν ομάδα κορυφαίου επιπέδου στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αυτό σίγουρα θέλει χρόνο, αλλά με υπομονή, εμπιστοσύνη κι έχοντας την υγεία μας θα τα καταφέρουμε».

-Ένα σχόλιο για την παρουσία του κόσμου;
«Ξέρουμε πως απογοητεύσαμε τον κόσμο μας και αυτό είναι αρνητικό. Ευχαριστούμε όμως όσους ήρθαν γιατί ήταν μαζί μας μέχρι το τέλος. Ελπίζω να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο στα επόμενα παιχνίδια και όσον αφορά στα αποτελέσματα και όσο στο μπάσκετ που θα παίξουμε, για να φέρουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο».

inner

-Ακολουθούν ζόρικα παιχνίδια, όπως κόντρα στον ΠΑΟΚ το Σάββατο…
«Έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, αλλά πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να βγάλουμε αντίδραση ξεκινώντας από τον ΠΑΟΚ το Σάββατο. Θέλουμε να παίξουμε καλά, να πάρουμε τη νίκη σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο και μια πολύ γεμάτη ομάδα».

-Σαν πιο παλιός και έμπειρος μέσα στην ομάδα έχεις αναλάβει να μιλήσεις στους συμπαίκτες σου;
«Δεν είμαι μόνο εγώ, πολλά παιδιά έχουν εμπειρία και μπορούν να μιλήσουν στα αποδυτήρια. Το καλό είναι πως έχουμε καλούς χαρακτήρες στην ομάδα, παιδιά που προσπαθούν να ακούσουν και να βελτιωθούν. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να μην παρουσιάσουμε ξανά την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά την εικόνα του πρώτου και φυσικά σε μεγαλύτερο διάστημα».

-Είσαι πεπεισμένος, δηλαδή, πως θα υπάρξει ανάκαμψη…
«Νομίζω πως ναι. Με αυτά που βλέπω μέσα στην ομάδα, από την προετοιμασία και την αύρα που υπάρχει στις προπονήσεις πιστεύω πως θα ανακάμψουμε. Το θέμα είναι να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Να μη μείνουμε στα λόγια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x