Μουντομπάσκετ 2023

Ξέσπασε στο φινάλε η Αυστραλία επί του Καναδά

Με σαρωτική εμφάνιση στην τέταρτη περίοδο, η Αυστραλία διέλυσε 108-92 τον Καναδά, στην πρεμιέρα του όγδοου ομίλου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Κίνας.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντελαβεντόβα, η Αυστραλία διέλυσε με 109-92 τον Καναδά και ξεκίνησε ιδανικά την πορεία της στο Παγκόσμιο της Κίνας, παρότι το ματς έγινε για λίγο… θρίλερ στην τρίτη περίοδο.

Οι Αυστραλοί πήραν τα ηνία του σκορ στην πρώτη περίοδο (20-29) και διατήρησαν υπέρ τους διαφορά που δεν έπεσε κάτω από οκτώ πόντους μέχρι και το ημίχρονο, που ολοκληρώθηκε με 52-40.

Ο Καναδάς έκανε την αντεπίθεσή του στο τρίτο δεκάλεπτο και με σερί έντεκα πόντων πλησίασε στο 52-51, ενώ με δύο βολές του Τζόσεφ και τρίποντο του Πάνγκος πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 58-55, στα μέσα της τρίτης περιόδου.

Το δεκάλεπτο έγινε… θρίλερ, με τους Καναδούς να διατηρούν ελαφρύ προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια και τους Αυστραλούς να… ετοιμάζονται για το ξέσπασμα του φινάλε.

Με τρομερό επιμέρους σερί 16-4 τα «καγκουρό» ανέβασαν ξανά τη διαφορά υπέρ τους (92-81) στα μέσα της τέταρτης περιόδου, συνεχίζοντας με τους ίδιους ρυθμούς μέχρι το φινάλε για το 108-92.

Κορυφαίος για τους Αυστραλούς ήταν ο Ντελαβεντόβα με 6/10 τρίποντα και συνολικά 24 πόντους, 5 ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ, ενώ o Γκούλντινγκ πέτυχε 16 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής και ο Πάτι Μιλς 15 πόντους και έξι ασίστ.

Ο Μπιρτς ήταν ο ηγέτης της επίθεσης για τους Καναδούς, με 18 πόντους, ενώ οι Τζόσεφ και Πάνγκος ακολούθησαν με 16 και 14 αντίστοιχα.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x