Και ξαφνικά… έξωση στην ΤΣΣΚΑ. Η απόφαση της κυβέρνησης να γκρεμίσει με μιας τις εγκαταστάσεις του «Αλεξάντερ Γκομέλσκι» και να αρχίσει την κατασκευή ενός ενιαίου χώρου αθλητισμού που όμως δεν πρόκειται να είναι έτοιμος προς χρήση πριν το 2022 ή και ακόμη αργότερα, έφερε προ τετελεσμένων γεγονότων την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο πρόεδρος της ομάδας, Αντρέι Βατούτιν, εξέφρασε τον προβληματισμό του και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να ξενιτευτεί σε άλλη πόλη το τμήμα μπάσκετ.

«Η απόφαση αυτή ήταν κεραυνός εν αιθρία. Η ΤΣΣΚΑ από τον Ιούνιο θα είναι στο… δρόμο. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν θα έχουμε πού να παίξουμε, γιατί θα βρούμε μια έδρα που θα πληροί τις προϋποθέσεις για την Ευρωλίγκα και την VTB League. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα έχουμε χώρο για προπονήσεις, τόσο της πρώτης ομάδας όσο και των ακαδημιών μας. Επιπλέον χάνουμε το κέντρο αποκατάστασης, τα γραφεία, την μπουτίκ, το μουσείο και όλες τις υποδομές της ομάδας. Η πιο πετυχημένη ομάδα της χώρας και μια από τις πιο ισχυρές στην Ευρώπη θα είναι άστεγη», τόνισε ο Αντρέι Βατούτιν.

«Πρέπει να βρούμε επειγόντως μια νέα έδρα για την ομάδα και τις υποδομές. Αν θέλουμε να έχουμε νέο γήπεδο, θα απαιτηθούν για 2-3 χρόνια με μεγάλες επενδύσεις. Σκεφτόμαστε τα πάντα, ακόμη και να πάμε σε άλλη πόλη, αφού καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να χτίσεις ένα μοντέρνο γήπεδο στη Μόσχα και πόσο πολύ κοστίζει. Ακόμη και για τους ιδιοκτήτες μας είναι πολλά τα λεφτά. Ίσως η καλύτερη λύση θα ήταν να μετακομίσουμε στην Megasport Arena, αλλά αυτό δεν θα αρκεί μετά το καλοκαίρι, γιατί το συγκεκριμένο γήπεδο δεν διαθέτει προπονητήρια και επιπλέον ο χώρος ενοικιάζεται για διάφορες εκδηλώσεις», πρόσθεσε.