Ελλάδα

Καθάρισε τον Προμηθέα με επική ανατροπή η Λάρισα

Μεγάλη εντός έδρας νίκη της Λάρισας με 85-81 κόντρα στον Προμηθέα, για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής της Basket League.

Κόντρα στην ροή του αγώνα μέχρι και το τρίτο δεκάλεπτο, η Λάρισα πανηγύρισε σπουδαία νίκη στην έδρας της απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας με 85-81 για την εξ αναβολής αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία 15’ του αγώνα έκαναν την ολική αντεπίθεση, σόκαραν τους Πατρινούς και επανήλθαν στα θετικά αποτελέσματα (3-7). Από την άλλη η ομάδα του Μάκη Γιατρά παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας (4-3), έχοντας όμως αρκετά ματς λιγότερα.

Σμιθ(18), Γουέμπ(14) και Γκόρντον(14) «κουβάλησαν» στο σκοράρισμα για τους γηπεδούχους, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν για ακόμα ένα παιχνίδι πρώτος σκόρερ με 15 πόντους.

Το ματς

Με την έναρξη του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι θέλησαν να μπουν δυναμικά και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Με πλουραλισμό στην επίθεση και αρκετά εύκολα καλάθια, η Λάρισα κατάφερε να πάρει προβάδισμα +7 (14-7) στα μέσα την πρώτη περιόδου. Το τάιμ άουτ που κάλεσε εσπευσμένα ο Μάκης Γιατράς, φάνηκε να ξυπνά τους παίκτες του. Μίλερ, Γκραντ και Αγραβάνης πήραν την σκυτάλη στο σκοράρισμα, κλείνοντας το δεκάλεπτο με +3 (19-22) προβάδισμα για τους Πατρινούς.

Η κυριαρχία των φιλοξενούμενων που είχαν πάρει φόρα, συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Αγκμπελέζε, Λούντζης και Αθηναίου έβρισκαν συνεχώς λύσεις απέναντι στην άμυνα των Θεσσαλών, οι οποίοι από την πλευρά τους δεν μπορούσαν να βρουν πόντους μέσα από το ζωγραφιστό. Η διαφορά αυξήθηκε όσα περνούσε η ώρα, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 35-44.

Με ένα επιμέρους σκορ 11-3 στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ο Προμηθέας εκτόξευσε την διαφορά στο +17, παίρνοντας ουσιαστικά ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης. Η Λάρισα όσο και αν προσπαθούσε να μειώσει, δεν είχε την ευστοχία που θα χρειαζόταν για να το πετύχει. Παρόλα αυτά, ένα «νεκρό» επιθετικά διάστημα των Πατρινών, έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο στο -8 (54-62).

Τα όσα συνέβησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο από την ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου, δεν τα φανταζόταν κανείς. Με ξαφνική έκρηξη στο σκοράρισμα και κύριο εκφραστή τον Σμιθ, η Λάρισα πέρασε 2’ πριν από το τέλος μπροστά στο σκορ με 78-77. Τα τελευταία λεπτά φάνηκαν αιώνας, με το αντιαθλητικό φάουλ πάνω στο Μπράουν, να κλειδώνει το ματς και να διαμορφώνει το τελικό 85-81.







Επιμέλεια: Χρήστος Κατριμουστάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x