Ελλάδα

Λυκογιάννης στον ΣΠΟΡ FM: «Στην 8άδα Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός – Έτσι έζησα τον Λαρεντζάκη»

Σίγουρος για την παρουσία των δύο «αιωνίων» στην 8άδα της Euroleague παρουσιάστηκε ο Άρης Λυκογιάννης ενώ μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM αναφέρθηκε και στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τα όσα κάνει με την ΑΕΚ.

Βέβαιος ότι παρά το γεγονός ότι έχουν να ανταγωνιστούν πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ, τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός μπορούν στο τέλος της regular season της Euroleague να είναι εντός 8άδας παρουσιάστηκε ο Άρης Λυκογιάννης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αντεπίθεση», με τους Βάιο Τσούτσικα και Βασίλη Βέργη, ο προπονητής του Χολαργού τόνισε ότι οι φανέλες των δύο ομάδων είναι πολύ βαριές και μπορούν να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ενώ αναφέρθηκε και στον Γιαννούλη Λαρεντζάκη τον οποίο είχε και ως παίκτη στον Κολοσσό.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την αλλαγή του Ολυμπιακού στο χθεσινό ματς με την Μπάγερν:
«Ήταν πολύ πιο συγκεντρωμένος σε χρονική διάρκεια. Υπήρχαν ολιγωρίες κατά διαστήματα όπως είναι φυσικό, αλλά έκανε καλό παιχνίδι. Η Μπάγερν είναι καλή ομάδα που θα κάνει ζημιές και έχει ήδη κάνει ζημιές. Κερδίζει ηρεμία και μπορεί να προχωρήσει. Στην κορυφή θα είναι οι τρεις ομάδες (Ρεάλ Μαδρίτης, Φενέρ, ΤΣΣΑ) και δεν μπορούν οι δικές μας ομάδες να βρεθούν στο ίδιο επίπεδο. Οι άλλοι επενδύουν πολλά λεφτά και έχουν φτιάξει τον κορμό τους και παίζουν σε ένα δικό τους πρωτάθλημα».

Για το αν είναι περίεργο το γεγονός των μεταπτώσεων στην ενέργεια: «Δεν είναι περίεργο. Το θέμα της ενέργειας έχει να κάνει με την ποιότητα του ράστερ. Η αθλητικότητά των ακριβών ομάδων είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τα πρωταθλήματά τους είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, καλύτερο από της Ελλάδας. Έτσι μπορούν και παραμένουν πολύ ψηλά».

Για το αν είναι λογική η κουβέντα ότι ενδεχομένως οι ελληνικές ομάδες να μείνουν εκτός 8άδας: «Η κουβέντα γίνεται από την εικόνα που παρουσιάζουν. Το θέμα είναι τι εικόνα θα έχουν στα τέλη Φλεβάρη. Θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες θα είναι στην 8αδα. Έχουν βαριές φανέλες και θα τα καταφέρουν. Είναι κάποιες ομάδες που έχουν μείνει πίσω, όπως η Χίμκι, η Μπασκόνια, η Μακάμπι...».

Για το χθεσινό ματς του Ολυμπιακού: «Πήρε πολλά πράγματα από Στρέλνιεκς και ΛεΝτέι. Πήγε τον ρυθμό εκεί που ήθελε, επέβαλε το δικό του τέμπο και δεν τους επέτρεψε να πλησιάζουν στο καλάθι. Ήταν και άστοχοι οι παίκτες της Μπάγερν στο τρίποντο, κι έτσι ο Ολυμπιακός έπιασε τη νίκη».

Για την πίεση που υπάρχει: «Από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση να πέσει το μπάτζετ, πρέπει να δοθεί μια περίοδος που θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Ο Γκος και ο ΛεΝτέι δεν έχουν υπογράψει με πολλά χρήματα. Είδαμε στα ματς με τον Παναθηναϊκό ότι επί της ουσίας ήταν εξαφανισμένοι. Δεν γίνεται ξαφνικά ο ΛεΝτέι από το Ισραήλ να έρθει και να κάνει... παπάδες. Το θέμα είναι πώς θα υποδεχθεί ο οργανισμός το κάθε αποτέλεσμα».

Για το αν η παρουσία του Μπλατ κερδίζει από την πίεση που ασκείται: «Σαφέστατα και το κερδίζει. Δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης. Έχει κατακτήσει το Ευρωπαϊκό, την Ευρωλίγκα, το Γιούροκαπ, έχει κοουτσάρει τελικούς NBA. Δεν νομίζω με βάση αυτά να έχει να αποδείξει κάτι».

Για το αν ο καλός Στρέλνιεκς μπορεί να ανεβάσει τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα θα τον ανεβάσει. Είναι κοντρολαρισμένος παίκτης και είναι πολύ καλός σουτέρ που μπορεί να ανοίξει τις άμυνες. Επίσης μπορεί να κουβαλήσει τις μπάλες και να πάρει κρίσιμες αποφάσεις».

Για τη μη συμμετοχή του Μάντζαρη στο χθεσινό ματς: «Αυτή τη στιγμή στο ροτέισον, δεν είναι στους παίκτες που θεωρεί ο Μπλατ ότι μπορεί να αλλάξει κάτι σε ένα παιχνίδι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει στο μέλλον. Είναι στο χέρι του παίκτη να αλλάξει αυτό που έχει στο μυαλό του ο Μπλατ».

Για το αν είναι φυσιολογική η πίεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό: «Οι συγκεκριμένες ομάδες είναι πάντα σε πίεση. Είναι δύσκολο το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Έχει κάνει συνεχόμενες νίκες σε δύσκολες έδρες. Είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ που λείπει καιρό από την 8άδα. Έχει πολλά ψηλά κορμιά και αυτό είναι ένα θέμα για τον Παναθηναϊκό. Μεγάλο ρόλο θα παίξει το περιφερειακό σουτ».

Για τη χρησιμοποίηση του Παππά και αν μπορεί να παίζει περισσότερο αν δεν μπαίνουν τα σουτ: «Ο Παππάς δεν είναι σουτέρ. Είναι σκόρερ. Μπορεί να σκοράρει πολλούς τρόπους, αλλά δεν είναι ο κλασικός σουτέρ. Το θέμα είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Νικ Καλάθης. Προσπαθούν όλες οι ομάδες να του κόψουν τη δημιουργία και να τον αφήσουν να σκοράρει. Αν τον περιορίσεις και τον αναγκάσεις να εκτελέσει, τότε κάθε ομάδα έχει περισσότερες πιθανότητες, αφού είναι από τους καλύτερους για να διαβάζει το παιχνίδι».

Για την αγωνιστική πρόοδο του Γιαννούλη Λαρεντζάκη: «Είναι σε μια γόνιμη ηλικία. Μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Έχει θράσος και αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι το μεγάλο όπλο. Δεν είναι εύκολος καθόλου ως χαρακτήρας, αλλά εγώ είχα πολύ καλή συνεργασία μαζί του. Ξέρει να ξεχωρίζει χαρακτήρες και ποιος του λέει το σωστό. Επίσης έχει δουλέψει πολύ στο κορμί του. Είναι παίκτης που εξελίσσεται. Βλέπουμε ότι πρωταγωνιστεί στην ΑΕΚ. Μόνο αν βρεθεί σε ομάδα Euroleague θα αποδείξει αν μπορεί να σταθεί».

Για την ατμόσφαιρα στον Χολαργό: «Είναι μια καλή ατμόσφαιρα. Ανθρώπινη, γηπεδική. Έρχονται άνθρωποι με τις οικογένειές τους. Για μένα είναι φυσιολογικό να έρχεται κόσμος και να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια. Στόχος είναι η γρήγορη παραμονή. Μετά βλέπουμε. Είναι πολύ νωρίς να λέμε οτιδήποτε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x