Ελλάδα

Μαυροειδής στο sport-fm.gr: «Να καταλάβουν οι φίλοι της ΑΕΚ ότι με 20.000 κόσμο δεν χάνουμε»

Την ώθηση που μπορεί να δώσει ο κόσμος της ΑΕΚ στην ομάδα σχολίασε ο «γιατρός» της Ένωσης, ο οποίος μιλώντας στο sport-fm.gr σχολίασε και τον νέο αντικαπνιστικό νόμο.

Ανοιχτό κάλεσμα προς τους φίλους της ΑΕΚ έκανε ο Δημήτρης Μαυροειδής μέσω δηλώσεών του στο sport-fm.gr, μετά την εντυπωσιακή επικράτηση της ομάδας του επί της Ορτέζ.

Ο 34χρονος σέντερ, χαρακτηριστικά τόνισε ότι σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ -όπως στα παιχνίδια του Final Four του BCL το 2018-, η Ένωση δεν πρόκειται να χάσει από κανέναν αντίπαλο.

Ταυτόχρονα, σχολίασε τόσο την αισθητή βελτίωση της Ένωσης στο δημιουργικό κομμάτι (23 ασίστ, όταν στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Ήφαιστο Λήμνου έμεινε στις εννιά), όσο και το αν το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης θα αποτελέσει πλεονέκτημα για την ίδια.

Τέλος, όντας ο «γιατρός» του κλαμπ (τελειόφοιτος Ιατρικής) δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί και για τον νέο αντικαπνιστικό νόμο και τη σχετική απαγόρευση στα γήπεδα, για την οποία είναι απόλυτα σύμφωνος.

Αναλυτικά ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε στο sport-fm.gr και στον Μανώλη Μουσουράκη για:

-τη σημαντική νίκη της ΑΕΚ στην πρεμιέρα των ομίλων του BCL: «Είναι ακόμα αρχή της σεζόν και δεν είμαστε στην κατάσταση που θέλουμε σε άμυνα και σε επίθεση. Οπότε, όλα τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα αν δεν είσαι συγκεντρωμένος. Εμείς, όμως, μπήκαμε από την αρχή πολύ συγκεντρωμένοι. Τουλάχιστον για 35 λεπτά -πέρα από τα πέντε τελευταία που ίσως χαλαρώσαμε- ήμασταν εκεί, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Παίξαμε ωραίο μπάσκετ αλλά είχαμε και ουσία. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα καταφέρουμε να τερματίσουμε στις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου».

-το αν ο αριθμός των ασίστ και της συνολικής εικόνας της ομάδας στο δημιουργικό κομμάτι καθορίζεται τελικά από τον αντίπαλο, ή εξαρτάται από την ίδια και το πόσο γρήγορα αφομοιώνεται η δουλειά των προπονήσεων: «Το δεύτερο πιο πολύ. Εντάξει, υπάρχουν και κάποια τεχνικά θέματα ή παράγοντες όπως η ευστοχία της μέρας. Από εκεί και πέρα, όμως, είναι στο χέρι της ομάδας. Να βλέπει τα λάθη -όπως αυτά που κάναμε με τον Ήφαιστο και τα οποία έφεραν και την ήττα- και να τα βελτιώνει. Το κάναμε σήμερα και πρέπει να "χτίσουμε" πάνω σε αυτό».

-το αν αποτελεί πλεονέκτημα για την ΑΕΚ η αλλαγή στη νοκ άουτ φάση του BCL: «Εάν είσαι στις δύο πρώτες θέσεις σίγουρα. Όταν η πρόκριση κρίνεται στη συνολική διαφορά των πόντων, τότε μπορεί να κάνεις ένα κακό παιχνίδι εκτός έδρας και να αποκλειστείς. Ενώ τώρα αν έχεις να παίξεις δύο ματς στο γήπεδό σου, είσαι πιο σίγουρος. Ως εκ τούτου, εμείς κοιτάμε το πως θα κατακτήσουμε μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου και ύστερα βλέπουμε».

-τη χαμηλή προσέλευση του κόσμου: «Πρέπει να έρχονται να μας βοηθούν σε κάθε αγώνα. Εμείς παίζουμε και γι’ αυτούς, και για την ομάδα και την ιστορία της. Όταν μπήκα στον τελικό με την Μονακό και είδα 20.000 κόσμο, ήξερα ότι δεν θα χάσω. Το ίδιο πράγμα θέλω να καταλάβουν. Όταν μπαίνει η ομάδα στο γήπεδο και έχει 20.000 κόσμο, δεν πρόκειται να χάσει. Ό, τι και να γίνει. Από εκεί και πέρα εμείς θα προσπαθούμε, θα δίνουμε ό, τι έχουμε και δεν έχουμε στο γήπεδο -να το ξέρουν αυτό-, θα παίζουμε ωραίο μπάσκετ και θέλουμε να έρχονται και εκείνοι, ώστε να μας βοηθούν να κερδίζουμε».

-τη γνώμη του για τον νέο αντικαπνιστικό νόμο, ως ο «γιατρός» της ομάδας: «Νομίζω ότι είναι πολύ σωστός ο αντικαπνιστικός νόμος, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα γήπεδα. Δεν γίνεται να προωθούμε τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να καπνίζουμε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Νομίζω ότι δεν χρειαζόταν καν να το πούμε. Έπρεπε να είναι αυτονόητο, όπως συμβαίνει στα γήπεδα του εξωτερικού. Δεν γίνεται να παίζει ο αθλητής και να αναπνέει το τσιγάρο. Ας ελπίσουμε να εφαρμοστεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x