Ελλάδα

Μαυροειδής στον ΣΠΟΡ FM: «Η ΑΕΚ πλέον είναι στην κορυφή»

Ομάδα του τοπ επιπέδου καθιστούν την ΑΕΚ οι τέσσερις τίτλοι την τελευταία διετία, σύμφωνα με τον Δημήτρη Μαυροειδή.

Ο Δημήτρης Μαυροειδής έκανε το… repeat στο Ηράκλειο με την ΑΕΚ και τόνισε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 πως αυτή η νέα επιτυχία αποτελεί την απόδειξη πως η ομάδα του έχει πλέον καταξιωθεί στο υψηλό επίπεδο.

Ο πολύπειρος σέντερ εξήρε την προσπάθεια που κάνει τα τελευταία χρόνια ο Μάκης Αγγελόπουλος, υποστήριξε πως η ψαλίδα από τους «αιώνιους» μικραίνει, ενώ υπενθύμισε πως η σεζόν έχει ακόμη στόχους μπροστά και έβγαλε το καπέλο στον Προμηθέα.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Μαυροειδής μίλησε στον Χρήστο Ρομπόλη για:

-τα συναισθήματά του για το δεύτερο Κύπελλο με την ΑΕΚ: «Κάθε Κύπελλο είναι ξεχωριστό και είναι μεγάλη η χαρά. Το 2018 ήταν πιο εύκολος ο αγώνας, γιατί ήμασταν το αουτσάιντερ και δεν μας περίμεναν πολλοί να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Κόντρα στον Προμηθέα φάνηκε πως είχαμε περισσότερο άγχος, χάσαμε βολές και εύκολα καλάθια. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει πιο εύκολα, αλλά το ματς ήταν όχι πιο δύσκολο αλλά πιο αγχωτικό».

-τι σημαίνει για την ΑΕΚ ο τέταρτος τίτλος σε μια διετία. «Το 2018, ήταν η αρχή. Αυτό το Κύπελλο είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας του προέδρου που άρχισε αρκετά χρόνια πίσω και συνεχίζεται. Κάθε χρόνο παίρνουμε και από έναν τίτλο και αυτό σημαίνει πως η ΑΕΚ διατηρείται στην κορυφή και της Ελλάδας και της Ευρώπης. Αυτό ελπίζουμε να γίνει και τα επόμενα χρόνια με τη βοήθεια και του κόσμου».

-την επιστροφή του με κούπα στην ΑΕΚ: «Όταν πάω τελικό δεν χάνω. Γι’ αυτό με έφερε ο πρόεδρος (γέλια). Μου είπε ‘Πέρσι που δεν ήσουν και δεν κερδίσαμε. Είσαι το γούρι μας’. Γι’ αυτό και ήρθα».

-τους επόμενους στόχους για την ΑΕΚ: «Η σεζόν έχει πολύ δρόμο, στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Το να φτάσεις σε ένα Κύπελλο είναι μεγάλη επιτυχία, αλλά το να φτάσεις ξανά σε τίτλους είναι σημαντικό. Πρέπει να συνεχίσουμε, να ξαναπάμε στο Final Four και στους τελικούς του πρωταθλήματος».

-τον μεγάλο ηττημένο, Προμηθέα: ««Σεβόμαστε τον Προμηθέα και την προσπάθεια που κάνει. Ήταν πιο δύσκολος αντίπαλος και από τον Ολυμπιακό το 2018, αφού είχαμε εμείς την πίεση. Ήταν εκεί κοντά στο σκορ, σε όλο το ματς προσπαθούσε. Παλέψαμε όμως όλοι, δώσαμε ό,τι είχε ο καθένας μέσα σε αθλητικά πλαίσια και στο τέλος πιστεύω πως κέρδισε ο καλύτερος».

-το πότε η ΑΕΚ θα μπορέσει να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα: «Τα τελευταία χρόνια έχει φανεί ότι όχι μόνο κοιτάμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στα μάτια, αλλά τους κερδίζουμε κιόλας. Και φέτος κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα είναι δύσκολο, γιατί υπάρχει μεγάλη διαφορά στα μπάτζετ, στην παρουσία στην Ευρωλίγκα και τα λοιπά, αλλά η ψαλίδα έχει κλείσει τα τελευταία χρόνια και θέλουμε να συνεχίσουμε να μειώνουμε αυτή την απόσταση».

-το ότι κατέκτησε το δεύτερο Κύπελλό του στην γενέτειρά του: «Νομίζω πως η πατρίδα μου φέρνει γούρι. Και με την Εθνική όταν είμαστε εδώ πάντα κερδίζαμε. Ελπίζω να συνεχιστούν οι τελικοί να γίνονται εδώ στην Κρήτη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x