Euroleague

Με άρωμα… Ελλάδας η πεντάδα της αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα

Ντόρσεϊ και Μήτογλου στην καλύτερη πεντάδα της 21ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Οι συντάκτες του sport-fm.gr τα έβαλαν κάτω και επέλεξαν την κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα. Σε ένα αδόκιμο σχήμα, αλλά για να μην αδικηθεί κανένας από τους ψηλούς που «έλαμψαν», επιλέξαμε μια πεντάδα με… τρίδυμους πύργους, ενώ ανάμεσα στις επιλογές είναι και δύο δικά μας παιδιά, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και ο Ντίνος Μήτογλου.

Νάντο Ντε Κολό (Φενέρμπαχτσε): Η πρώην ομάδα του τον τίμησε με… «μπαμπούσκα», αλλά αυτός την εκτέλεσε. Ο Γάλλος γκαρντ ήταν συγκλονιστικός στη νίκη της Φενέρ στη Μόσχα (83-89) με 22 πόντους έχοντας μόνο ένα χαμένο σουτ, με 9 ασίστ με μόλις 1 λάθος και 4 κλεψίματα κυριαρχώντας στην άτυπη μάχη με τον αρνητικό Μάικ Τζέιμς.



Τάιλερ Ντόρσεϊ (Μακάμπι): Έκανε το ματς της… ζωής του και πιστώνεται τη νίκη επί της Ρεάλ με 86-84. Με ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα σε πόντους (30) και αξιολόγηση (36) ο διεθνής γκαρντ της Μακάμπι πιστοποίησε την κλάση του και απλώς πρέπει να γίνει πιο σταθερός. Είχε 4/4 βολές, 7/9 δίποντα και 4/5 τρίποντα, καθώς επίσης 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 τάπα «μιλώντας» σε κρίσιμα σημεία του αγώνα.



Γιαν Βέσελι (Φενέρμπαχτσε): Απέναντι στην ίσως καλύτερη front line της Ευρώπης, ο Τσέχος ήταν καταπληκτικός. Όχι μόνο επειδή είχε 24 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 τάπες, αλλά και επειδή ήταν καθοριστικός. Στα τελευταία 65 δευτερόλεπτα έχει κλέψιμο στον Σενγκέλια, 2/2 βολές, φόλοου για το 80-84 και τάπα στον Τζέιμς.



Ντίνος Μήτογλου (Παναθηναϊκός): Ο MVP της αγωνιστικής, βάσει αξιολόγησης, για τα κατορθώματά του στη νίκη επί της Χίμκι με 94-78. Έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους (29) και ranking (42) κυριαρχώντας κάτω από τα καλάθια με 12 ριμπάουντ (τα 8 επιθετικά) σε μια βραδιά που έλειπε και ο Γιώργος Παπαγιάννης.



Τζόφρι Λοβέρν (Ζαλγκίρις): Ο Γάλλος σέντερ έκανε εμφάνιση… ΝΒΑ απέναντι στον Ολυμπιακό με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ στη νίκη με 81-79. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ασταμάτητος πετυχαίνοντας και το κάρφωμα της ισοφάρισης στα 20’’ πριν το τέλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x