Euroleague

Μειωμένα κατά 14% τα έσοδα της Ευρωλίγκας λόγω διακοπής

Κατά 14% λιγότερα ήταν τα έσοδα της Ευρωλίγκας, λόγω της διακοπής, ενώ τα συνολικά κέρδη μειώθηκαν κατά 30%.

Τις οικονομικές επιπτώσεις από τη διακοπή, λόγω του κορωνοϊού, έκανε γνωστές η Ευρωλίγκα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 14% σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, ενώ τα συνολικά κέρδη μειώθηκαν κατά 30%.

Από ‘κει και πέρα, τονίζεται πως οι ομάδες της Ευρωλίγκας και του Eurocup θα λάβουν στο 100% τα ποσά που είχαν συμφωνήσει για τα τηλεοπτικά, για τα ματς που έπαιξαν μέχρι τις 12 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:

«Οι μέτοχοι της Ευρωλίγκας συναντήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης και συζήτησαν για διάφορες προτάσεις που θα κάνουν στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο τον Ιούλιο.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:

Αποδέχτηκαν το κλείσιμο του οικονομικού έτους, στο οποίο τα έσοδα ήταν λιγότερα κατά 14% σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, εκτός από τα συνολικά κέρδη τα οποία μειώθηκαν κατά 30% και τα οποία ακολούθησαν μετά την διακοπή της σεζόν λόγω κορωνοϊού.

Οι ομάδες της Ευρωλίγκας και του Eurocup θα λάβουν το 100% όσων είχαν συμφωνηθεί για όλα τα παιχνίδια που έπαιξαν μέχρι και τις 12 Μαρτίου.

Επίσης τοποθετήθηκαν για την εξέλιξη των συζητήσεων με την Ένωση Προπονητών και την Ένωση Παικτών ώστε να επέλθουν συμφωνίες μαζί τους σε διάφορα θέματα.

Αναθεώρηση των Κανονισμών σε ό,τι αφορά την Οικονομική Σταθερότητα και το Financial Fair Play που θα εφαρμοστεί από τη σεζόν 2021-21, με στόχο τη βελτίωση της βιωσιμότητας των συλλόγων και την αγωνιστική ισορροπία.

Η κύρια πρόταση περιλαμβάνει τον καθορισμό μισθών των παικτών βάσει των καθαρών εσόδων της αγοράς που σχετίζονται με το μπάσκετ. Οι προτάσεις θα συζητηθούν περαιτέρω στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωλίγκας που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου.

Απορρίπτεται το αίτημα του Παναθηναϊκού να μεταφέρει την άδεια που έχει, καθώς δεν υπήρξε κάποια εγγύηση από την ομάδα ότι θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στις άλλες δέκα ομάδες που έχουν συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα. Επίσης, οι ομάδες επανέλαβαν τη δήλωση που υπέγραψαν στις 12 Ιουνίου


Ενέκρινε τη λίστα των ομάδων του Eurocup 2020/21, επιλέγοντας την Τρέντο αντί της Φρανκφούρτης που αποχώρησε από τη διοργάνωση. Όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την Εκτελεστική Επιτροπή θα παρουσιαστούν στη συνέλευση των Μετόχων της ΕCA για επίσημη έγκριση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου 2020».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x