Euroleague

Μίτσιτς στο sport-fm.gr: «Νωρίς να μιλάμε για F4, άλλη ομάδα πλέον ο Ολυμπιακός»

Ο εκ των κορυφαίων της νίκης της Εφές επί του Ολυμπιακού, Βασίλιε Μίτσιτς, μίλησε στο sportfm.gr για το παιχνίδι, τις πιθανότητες της ομάδας του, τον Λάρκιν και την βελτίωση των «ερυθρόλευκων».

Τα τελευταία τρία χρόνια, πρωταγωνιστεί σταθερά στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας, όντας από τους πιο ταλαντούχους, πολύπλευρους και αποτελεσματικούς γκαρντ στην διοργάνωση.

Ο Βασίλιε Μίτσιτς, λίγο μετά το τέλος του νικηφόρου για την Εφές αγώνα με τον Ολυμπιακό, μίλησε αποκλειστικά στο sportfm.gr για τον αγώνα, τις πιθανότητες πρόκρισης της ομάδας του στο Final Four, την αγωνιστική μετάλλαξη των «ερυθρόλευκων» προς το καλύτερο, το δίδυμο με τον Λάρκιν και την προσέλκυση χιλιάδων τούρκων φιλάθλων στο γήπεδο από την ομάδα του.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να πετάξει το… καρφάκι του για τον τρόπο που μιλάει δημόσια ο προπονητής του Εργκίν Αταμάν, σε ερώτηση αναφορικά με το αν η Εφές έχει εξασφαλίσει την πρωτιά στην κανονική περίοδο.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Σέρβου γκαρντ στον Νίκο Ζέρβα:

-Μετά την ήττα από τη Μακάμπι, ο βαθμός αντίδρασής σας απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν εξαιρετικός…

«Είχε προετοιμαστεί κατάλληλα, διότι ξέραμε πως ο Ολυμπιακός έρχεται με εξαιρετική ψυχολογία μετά τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό που σημαίνει πολλά για την δική τους αντιπαλότητα. Ήθελε τη νίκη για να αυξήσει τις πιθανότητές του να μπει στα πλέι οφ, αλλά νομίζω πως με την απόδοσή μας δεν αφήσαμε περιθώρια. Μετά από το κακό ξεκίνημα στο πρώτο τρίλεπτο, αντιδράσαμε σωστά, βγάλαμε το μπάσκετ που ξέρουμε και ήταν πολύ δύσκολο να μας ακολουθήσουν για σαράντα λεπτά σε αυτό το ρυθμό».

-Συνδυάσατε μία ακόμα νίκη με πολύ καλή εμφάνιση. Πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνετε ως ομάδα όλη τη σεζόν φέτος;

«Το πιο σημαντικό σε αυτές τις διπλές αγωνιστικές, είναι να μαζεύεις νίκες. Είναι κάτι που αρκετοί παίκτες δεν έχουν συνηθίσει ακόμα, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ταξίδι μεταξύ των αγώνων και λίγες ώρες για να ξεκουραστείς. Είναι δύσκολο να ανταποκριθείς. Το πιο σημαντικό λοιπόν είναι ότι νικήσαμε και είμαι πολύ ευτυχισμένος για αυτό. Συνδυάζουμε και καλές εμφανίσεις, λόγω του ότι παίζουμε σχεδόν δύο χρόνια μαζί και αυτό βοηθάει».

-Πως είδες τον Ολυμπιακό απόψε (σ.σ. χθες), σε σχέση με όταν τον αντιμετωπίσατε στον πρώτο γύρο στην Ελλάδα;

«Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλύτερα στον δεύτερο γύρο στην Ευρωλίγκα. Τον έχουν βοηθήσει οι αλλαγές παικτών και φαίνεται πως ο προπονητής κάνει πολύ καλή δουλειά, παρότι υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών. Αν συνεχίσει έτσι, υπάρχουν έξι αγώνες και δεν αποκλείεται να καταφέρει να μπει στα πλέι οφ. Ίσως λοιπόν να… ξανασυναντηθούμε αν τελικά διατηρήσουμε και εμείς την πρώτη θέση».

-Θεωρείς πως έξι αγωνιστικές πριν το τέλος και με διαφορά δύο νικών από τη δεύτερη θέση, η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο είναι στο… χέρι σας;

«Για μένα προσωπικά δεν έχει τελειώσει απολύτως τίποτα και πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ σκληρά. Ίσως ο κόουτς Αταμάν να έχει πει δημόσια κάτι τέτοιο σε κάποιους, αλλά διαφωνώ μαζί του, όπως άλλωστε και σε πολλά από αυτά που λέει (σ.σ. γέλια). Όμως αυτό είναι φυσιολογικό. Έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει. Η δική μου άποψη, είναι πως ως ομάδα, δεν έχουμε την ελευθερία να σχεδιάζουμε με τέτοιο τρόπο για το μέλλον. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Ασφαλώς και παίζουμε πολύ καλά όλη τη χρονιά, αλλά κάποιες φορές, ένας τραυματισμός ή η έλλειψη συγκέντρωσης, μπορεί να τα αλλάξει όλα. Είναι πιθανό να τερματίσουμε πρώτοι και το εύχομαι, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα».

-Οπότε, να μη μπω στον πειρασμό να σε ρωτήσω για πρόκριση στο Final Four ή αν σκέπτεστε να κάνετε φέτος αυτό που δεν κάνατε στον περυσινό τελικό ;

«…σ.σ. γέλια. Ασφαλώς και είναι στόχος μας και γι’ αυτό δουλεύουμε όλη τη σεζόν. Έχω μάθει όμως να έχω χαμηλά το κεφάλι και η Ευρωλίγκα έχει αποδείξει πως είναι ουτοπικό να μιλάς τον Μάρτιο για τον Μάιο. Βήμα-βήμα και υπομονή χρειάζεται. Σίγουρα είμαστε πιο έμπειροι από την περυσινή παρουσία στο Final Four, όμως προτιμώ να μη μιλάω ακόμα γι’ αυτό».

-Για πολλούς, μαζί με τον Λάρκιν, συνθέτετε το πιο πλήρες και ίσως το καλύτερο δίδυμο γκαρντ στην Ευρώπη πέρυσι και φέτος. Συμφωνείς με αυτή την άποψη και πόσο σου… έλλειψε τον τελευταίο μήνα που ήταν τραυματίας;

«Η αλήθεια είναι πως πριν τραυματιστεί εκείνος δεν έπαιζα εγώ λόγω τραυματισμού, οπότε είχαμε καιρό να παίξουμε μαζί. Είμαι χαρούμενος που ο κόσμος του μπάσκετ νιώθει κάτι τέτοιο για μας τους δύο. Χάρηκα πολύ που έμεινε φέτος και δεν επέστρεψε στο ΝΒΑ και νιώθω πραγματικά από την ενέργεια που μας δίνει ο κόσμος ότι «αρέσουμε» σαν δίδυμο. Ταιριάζουμε μέσα στο παρκέ, έχουμε καλή χημεία και είμαστε και καλοί φίλοι εκτός αυτού».

-Πόσο πιο δυνατοί νιώθετε με την επιστροφή του Ντάνστον από τον τραυματισμό του;

«Έδειξε σήμερα πόσο μας διαφοροποιεί προς το καλύτερο. Είναι ένας πολύ σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα και μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε ακόμα πιο ισορροπημένοι ως ομάδα στη συνάρτηση περιφέρειας και φροντ λάιν. Είναι πολύ σπουδαία και στο κατάλληλο σημείο της σεζόν η επιστροφή του».

-Είδαμε και πάλι το γήπεδό σας γεμάτο από δεκαπέντε χιλιάδες φιλάθλους. Τι έχει αλλάξει και φέτος η Εφές έχει τόσο πολυπληθές κοινό; Στο παρελθόν, παρότι έκανε μεγάλες επενδύσεις, οι εξέδρες ήταν μισοάδειες…

«Όταν υπέγραψα πέρυσι, στο πρώτο παιχνίδι είχε δύο χιλιάδες κόσμου. Μου το είχαν πει πριν συμφωνήσω και η αλήθεια είναι πως μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, διότι ήταν δύσκολη η μετάβαση να παίζεις σε άδειο γήπεδο, μετά την Ζαλγκίρις που γνωρίζεις σε τι ατμόσφαιρα αγωνίζεται. Ο κόσμος στην Τουρκία αγαπά τα σπορ και θεωρώ πως τον ωθήσαμε να έρθει στο γήπεδο τον τελευταίο ενάμισι χρόνο με τον τρόπο που παίζουμε. Δεν έχουμε… ποδοσφαιρικούς φιλάθλους όπως η Φενέρ, η Παρτιζάν, ο Ερυθρός Αστέρας και οι ελληνικές ομάδες, αλλά τους κάνουμε χαρούμενους με το θέαμα που βλέπουν. Εύχομαι αυτό να συνεχιστεί και να μείνουν στο πλευρό μας, γιατί μας δίνουν ενέργεια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x