Ευρώπη

Μπλακ: «Κάναμε εξαιρετική δουλειά από τότε που ανέλαβε ο Σφαιρόπουλος»

Το εγκώμιο του Γιάννη Σφαιρόπουλου λόγω της μεγάλης επιρροής που είχε στην αναμόρφωση της Μακάμπι Τελ Αβίβ φέτος, έπλεξε ο Ταρίκ Μπλακ.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ο Ταρίκ Μπλακ, τονίζοντας ότι η βελτίωση της Μακάμπι Τελ Αβίβ οφείλεται και πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Έλληνα κόουτς.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός σέντερ ερωτήθηκε για το ΝΒΑ και μάλιστα παραδέχθηκε πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αξίζει το βραβείο του MVP, παρά το γεγονός πως εκείνος θα ήθελε να το πάρει ο Τζέιμς Χάρντεν επειδή στο παρελθόν ήταν συμπαίκτες στους Χιούστον Ρόκετς, ενώ κάνει εξίσου τρομερή χρονιά φέτος.

«Από την ημέρα που ήρθε ο Σφαιρόπουλος, η ομάδα άρχισε να σκαρφαλώνει το βουνό. Παλέψαμε για την όγδοη θέση και νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά. Δεν ξέρω τι νιώθουν οι φίλαθλοι και δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι για την ομάδα, αλλά κατά τη γνώμη μου κάναμε εξαιρετική δουλειά. Αποδείξαμε πως είχαμε κουράγιο και θέληση», δήλωσε αρχικά ο Ταρίκ Μπλακ στην ιστοσελίδα «one.co.il» και πρόσθεσε:

«Εάν κάποιος μας έλεγε ότι με την πρόσληψη του Σφαιρόπουλου, θα μπορούσαμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση και θα παλεύαμε για τα playoffs, τότε θα γελούσαμε. Είχαμε κοντά στις δέκα ήττες και απέμεναν ακόμη 20 αγώνες. Κανείς δεν πίστευε ότι είχαμε πιθανότητες. Μπορεί να είχαμε πάει καλύτερα εάν ο Σφαιρόπουλος ερχόταν νωρίτερα, αλλά υπήρχαν και διάφοροι παράγοντες που μας επηρέασαν. Τις ημέρες του Σπάχια έχασα μερικά ματς λόγω τραυματισμού. Είχαμε ένα παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ που ήμασταν κοντά στη νίκη, αλλά τελικά χάσαμε με 3 πόντους. Παλέψαμε στα μεγάλα ματς, αλλά τόσο η δυσκολία, όσο και οι τραυματισμοί, δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε 2-3 νίκες που θα μπορούσαμε».

Από ‘κει και πέρα, ο Αμερικανός σέντερ ερωτήθηκε για το μεγάλο «κύμα» Ευρωπαίων παικτών που μετακομίζουν στο ΝΒΑ: «Εάν δείτε τις επιλογές στο ντραφτ την τελευταία δεκαετία, θα δείτε ότι οι Ευρωπαίοι επιλέγονται ψηλά. Υπάρχει μεγάλος σεβασμός και δείτε τι συμβαίνει φέτος. Ο Ντόντσιτς αναμένεται να αναδειχθεί κορυφαίος ρούκι, ενώ είναι πολύ πιθανό το βραβείο του MVP να πάει σε Ευρωπαίο, στον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στο παρελθόν ήμουν συμπαίκτης με τον Τζέιμς Χάρντεν και θα έπρεπε εκείνον να επιλέξω. Αυτά που κάνει φέτος είναι τρομερά και γράφει ιστορία κάθε φορά που πατάει στο παρκέ. Του αξίζει το βραβείο, αλλά από την άλλη θα αποδεχτώ αν το πάρει ο Αντετοκούνμπο. Είναι τρομερή η βελτίωσή του από την πρώτη ημέρα που πήγε στις ΗΠΑ. Έγινε το αστέρι της ομάδας, που είχε το καλύτερο ρεκόρ στη λίγκα. Μπορεί μερικοί να θέλουμε Χάρντεν, αλλά κανείς δεν πει κάτι αν επιλεγεί ο Γιάννης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x