Ελλάδα

Μπόμπερ από… σπίτι!

Ο Σον Κιλπάτρικ είναι ο «εκλεκτός» του Ρικ Πιτίνο για την περιφέρεια του Παναθηναϊκού και το www.sportfm.gr παρουσιάζει τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν.

Και μόνο το βιογραφικό του αρκεί για να σε πείσει για την επίδραση που μπορεί να έχει ο Σον Κιλπάτρικ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Με 157 συμμετοχές στο ΝΒΑ, 122 εκ των οποίων τις σεζόν 2016-2017 και 2017-2018, και μέσο όρο καριέρας 10,3 πόντους δικαιολογημένα θεωρείται ο καλύτερος αυτήν την εποχή διαθέσιμος παίκτης για τις ομάδες της Ευρωλίγκας.

Και αν κάποιος δεν πείθεται από το 10,3 σκέτο, ας βάλουμε δίπλα και μερικούς άλλους αριθμούς. Ο Ουαναμέικερ φέτος στους Σέλτικς βάζει με το ζόρι 3 πόντους. Και αν ο πρώην παίκτης της Φενέρ έχει το ελαφρυντικό του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής, αυτό δεν ισχύει τόσο για κάποιες άλλες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις: ο Μάλκολμ Ντιλέινι μόλις μία από τις δύο χρονιές του στην Ατλάντα ξεπέρασε τους 6 πόντους μ.ο., ο Τζέιμς Νάναλι έχει «ταβάνι» τους 4,5 που έβαζε στην Ατλάντα επίσης τη σεζόν 2013-2014, ο Ντέρικ Ουίλιαμς έχει μ.ο. καριέρας στην Αμερική τους 8,9 πόντους ενώ ο Μάικ Τζέιμς στους Σανς είχε 9.3. Υπό κανονικές συνθήκες, λοιπόν, ένας παίκτης με την ευχέρεια αυτή στο σκοράρισμα μπορεί εύκολα στην Ευρωλίγκα να εκτινάξει την παραγωγικότητά του.

Ας σταματήσουμε, όμως, τις υποθέσεις και ας πάμε στα δεδομένα. Ποια είναι τα στοιχεία αυτά τα οποία τον έβγαλαν νικητή στην κούρσα με τον Τζέιμς Νάναλι ή, αλλιώς, ποια είναι τα χαρακτηριστικά του πάνω στα οποία αποφάσισε να ποντάρει ο Ρικ Πιτίνο.

Κατ’ αρχάς ο Κιλπάτρικ είναι παίκτης που ξεκινά από «2» αλλά μπορεί να αντέξει και το βάρος της δημιουργίας. Μπορεί, δηλαδή, και να ξεκουράσει, όταν χρειάζεται, τον Καλάθη και να γεμίσει το κενό δίπλα στον Νικ που αφήνει ο λαβωμένος Λάνγκφορντ. Αυτό είναι βασικό πρόβλημα τις τελευταίες εβδομάδες για τον Πιτίνο. Ο Λάνγκφορντ καθυστερεί να επιστρέψει, ο Παναθηναϊκός στερείται σκοράρισμα από την περιφέρεια και ο προπονητής του καιγόταν για μια όσο το δυνατόν ποιοτική και άμεση λύση. Για την ποιότητα του παίκτη δεν τίθεται αμφιβολία, ενώ η ταχύτητα στις διαπραγματεύσεις αυξήθηκε λόγω της διάθεσης της διοίκησης της ΚΑΕ να τσιμπήσει όσο χρειαζόταν το μπάτζετ προκειμένου να πειστεί ο παίκτης.

Παρένθεση! Ο Κιλπάτρικ είχε αρχικά αρνηθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού, διαμηνύοντας πως επέλεξε να περιμένει κάποια πρόταση από το ΝΒΑ. Οι «πράσινοι» ωστόσο επέμειναν, πάτησαν λίγο περισσότερο το… γκάζι στο οικονομικό και κατάφεραν να αποσπάσουν την καταφατική απάντηση του παίκτη. Από το βράδυ της Δευτέρας, δε, ο Κιλπάτρικ ήταν αυτός που περίμενε πια τον Παναθηναϊκό, δεδομένου ότι στη ζωή της ομάδας είχε μπει και ο Νάναλι. Άλλη μια ενδιαφέρουσα περίπτωση που ανάγκασε τον Πιτίνο να το σκεφτεί λίγο παραπάνω πριν καταλήξει στην οριστική του απόφαση.

Πέρα από τη δεδομένη ανάγκη ενίσχυσης (και) στο «2» αλλά και τη δεινότητά του στο σκοράρισμα, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να αφήσει στην άκρη την ευρωπαϊκή εμπειρία του Νάναλι και να ποντάρει στον Κιλπάτρικ και για δύο ακόμα λόγους: έναν αγωνιστικό κι έναν εξωαγωνιστικό. Εντός του γηπέδου ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού διακρίνεται για το κοντρολαρισμένο παιχνίδι του, το καλό σουτ από στάση αλλά και το κορμί του που μπορεί να μην είναι (υπέρ)αθλητικό αλλά… Η μεγάλη διάπλαση του σώματός του του επιτρέπει να μαρκάρει με μεγάλη συνέπεια. Εκτός γηπέδου ο Κιλπάτρικ περιγράφεται ως υπόδειγμα οικογενειάρχη. Δεν έχει… βαρύ ποινικό μητρώο σε νυχτοπερπατήματα. Και αυτό, ειδικά ο Παναθηναϊκός το κοιτάει με προσοχή…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x