NBA

«Έχασε» περίπου 700 εκατ. δολάρια το ΝΒΑ από την ακύρωση παιχνιδιών!

Απώλεια εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων προκάλεσε στο ΝΒΑ η ακύρωση αγώνων της κανονικής περιόδου, λόγω του κορωνοϊού.

Αν και το ΝΒΑ βρήκε τη φόρμουλα, μέσω της «φούσκας» του Ορλάντο, να ολοκληρωθεί η σεζόν 2019/20, ο κορωνοϊός προκάλεσε πολύ μεγάλη απώλεια εσόδων.

Στο τουρνουά στην πόλη της Φλόριντα συμμετείχαν οι 22 από τις 30 ομάδες της λίγκας, οπότε αναγκαστικά αυτό οδήγησε στην ακύρωση 258 αγώνων της κανονικής περιόδου.

Σύμφωνα με το «Athletic», η μη διεξαγωγή των συγκεκριμένων παιχνιδιών μεταφράζεται σε «ζημιά» για το ΝΒΑ ύψους 694 εκατ. δολαρίων.

Οι μεγαλύτεροι «χαμένοι» είναι οι Γουόριορς, Λέικερς, Νικς, Ρόκετς και Σέλτικς. Για παράδειγμα, η ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ σε κάθε εντός έδρας ματς βάζει στα ταμεία της 6 εκατ. δολάρια, με εκείνη του Λος Άντζελες αντίστοιχα 5,6 εκατ. και 5,2 εκατ. εκείνη της Νέας Υόρκης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία της λίγκας ο μέσος όρος εισοδήματος κάθε αγώνα είναι ύψους 2,7 εκατ. δολάρια, ενώ το 40% των εσόδων του ΝΒΑ προέρχεται από την πώληση εισιτηρίων και τα χρήματα που ξοδεύουν οι φίλαθλοι την ημέρα του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x