Ελλάδα

Νίκησε το Περιστέρι και τώρα… Μόσχα για Ολυμπιακό

Επιστροφή στις νίκες στα φιλικά για τον Ολυμπιακό, που επικράτησε 72-68 του Περιστερίου στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» και πλέον συγκεντρώνεται στο τουρνουά «Γκομέλσκι» της Μόσχας.

Έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες (Ούνιξ Καζάν και δύο φορές από τον Ερυθρό Αστέρα), ο Ολυμπιακός νίκησε σε φιλικό, με σκορ 72-68 το Περιστέρι στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» σε κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδι.

Από τους «ερυθρόλευκους» που αγωνίστηκαν χωρίς Σπανούλη, Μιλουτίνοφ, Βεζένκοφ, Μπόλντγουιν και Ποκουσέφσκι, ξεχώρισαν Πολ και Κουζμίνσκας με 19 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους γηπεδούχους που είχαν τον έλεγχο του αγώνα και του σκορ μέχρι το 38’, εξαιρετικοί ήταν οι Βασιλόπουλος και Γκρέι, με 14 και 13 πόντους.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, το Περιστέρι μπήκε πολύ δυνατά και εκμεταλλευόμενο και την κόπωση του Ολυμπιακού από το χθεσινοβραδινό φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα, προηγήθηκε 25-15, με τρίποντα του Βασιλόπουλου. Οι «ερυθρόλευκοι», μείωσαν σε 38-33 στην ανάπαυλα χάρη στους Πολ και Κουζμίνσκας, όμως το Περιστέρι συνέχισε μπροστά στο σκορ στη συνέχεια.

Πέντε λεπτά πριν το φινάλε μάλιστα, η διαφορά ήταν στους έξι πόντους (64-58), όμως οι παίκτες του Ηλία Ζούρου έχασαν κάποια εύκολα καλάθια και έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να προσπεράσει στο σκορ και να φτάσει στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 38-33, 56-54, 68-72.

Περιστέρι (Ζούρος): Μπλέϊκ 2, Ξανθόπουλος 4 (1), Σκορδίλης 12, Αγραβάνης 5, Σαλούστρος 2, Γόντικας, Βασιλόπουλος 14 (4), Μόρισον 6, Χάτσερ 10 (2), Γκρέϊ 13 (1).

Ολυμπιακός (Μπλατ): Πάντερ 9 (1), Πολ 19 (4), Κόνιαρης 6 (1), Τσέρι, Τσάπμαν, Πρίντεζης 10 (1), Παπανικολάου 5 (1), Κουζμίνσκας 12, Ρούμπιτ 6, Χαπ 5.

*Επόμενη και τελευταία φιλική υποχρέωση για τον Ολυμπιακό, είναι το τουρνουά «Γκομέλσκι Καπ», που θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη στη Μόσχα, με αντιπάλους της Ούνιξ Καζάν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Προμηθέα Πάτρας.

* Ο Ηλίας Ζούρος δεν είχε στην διάθεση τους Μόουζες και Καράμπελα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x