Ευρώπη

Ντιλέινι: «Τρομερός προπονητής ο Μπαρτζώκας, πήγα στην Μπαρτσελόνα για να πάρω την Ευρωλίγκα»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος τόνισε πως φέτος επέλεξε την Μπαρτσελόνα με στόχο την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Ανεξίτηλη έχει μείνει στη μνήμη του Μάλκολμ Ντιλέινι η πορεία που είχε με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν, με τον Αμερικανό μάλιστα να πλέκει το εγκώμιο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Από ‘κει και πέρα, ο 30χρονος γκαρντ αποκάλυψε πως η Μπαρτσελόνα τον ήθελε από τότε που ήταν στη ρωσική ομάδα, επιλέγοντάς την φέτος καθώς θέλει να κατακτήσει την Ευρωλίγκα, ενώ στο τέλος επιβεβαίωσε τις επαφές που είχε με την Αρμάνι Μιλάνο, στις αρχές του καλοκαιριού.

«Είχαμε μία εξαιρετική τότε στη Λοκομοτίβ Κουμπάν! Κάθε παίκτης ήθελε τη νίκη και όλοι παίξαμε με μεγάλο αλτρουισμό, ενώ είχαμε έναν τρομερό κόουτς, όπως είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος είναι ένας προπονητής που βρίσκεται κοντά στους παίκτες. Όλο το ρόστερ δεν είχε κερδίσει πολλά μέχρι τότε και έτσι δεν μας είχαν στα φαβορί. Γι’ αυτό είχαμε όλοι μεγάλη επιθυμία να αποδείξουμε πράγματα και να τους δείξουμε ότι κάνουν λάθος για τις προβλέψεις που έκαναν στην αρχή της σεζόν. Παιχνίδι με το παιχνίδι γινόμασταν καλύτεροι και έτσι κάναμε μία εκπληκτική σειρά στα playoffs, με αποτέλεσμα να προκριθούμε και στο Final Four», δήλωσε αρχικά ο Μάλκολμ Ντιλέινι στην ιστοσελίδα «basketinside.com».

Για το αν του αρέσει το νέο φορμάτ της Ευρωλίγκας: «Ναι, μου αρέσει πολύ. Παλιότερα υπήρχε η δικαιολογία του προγράμματος, για να πάει κάποιος στο Final Four, λέγοντας πως είχε πιο δύσκολους ομίλους. Τώρα, θα πρέπει να αντιμετωπίσεις όλες τις ομάδες, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες».

Για τις φήμες που τον ήθελαν να ήταν κοντά σε ιταλικές ομάδες: «Ποτέ δεν μίλησα με τη Βίρτους Μπολόνια, δεν υπήρξε ποτέ επαφή και μπορώ να σας το εγγυηθώ αυτό. Ο Έτορε Μεσίνα και η Αρμάνι Μιλάνο ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον… δίδυμο, αλλά στην αρχή του καλοκαιριού δεν είχα σκοπό να επιστρέψω στην Ευρώπη. Ήταν μία καθαρά δική μου απόφαση. Είχα πολλές προτάσεις, συμπεριλαμβανομένης μίας πολύ πλούσιας προσφοράς από την Κίνα, αλλά τελικά επέλεξα την Μπαρτσελόνα. Η συγκεκριμένη ομάδα με παρακολουθεί πολύ καιρό, από τότε που έφυγα από την Κουμπάν και πριν επιλέξω το ΝΒΑ και τους Ατλάντα Χοκς. Η ομάδα, οι συμπαίκτες, η πόλη και η επιθυμία να επιστρέψω και να κατακτήσω την Ευρωλίγκα με βοήθησαν να επιλέξω την Μπαρτσελόνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x