Euroleague

Ο διάλογος Λεπενιώτη-Παπαδόπουλου στην Ευρωλίγκα

Στο πλαίσιο της έγκρισης της συμμετοχής του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, παρότι δεν θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην A1, υπήρξε έντονη αντίδραση από τον Παναθηναϊκό και απάντηση των «ερυθρόλευκων».

Ένα από τα πολλά θέματα που συζήτησαν και κλήθηκαν να αποφασίσει το συμβούλιο των μετόχων της Ευρωλίγκας που έγινε στο Μόναχο, ήταν και το αν τίθεται θέμα με την συμμετοχή του Ολυμπιακού στην διοργάνωση τη νέα σεζόν, από τη στιγμή που δεν θα αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Ελλάδας.

H Ευρωλίγκα, διά στόματος του εκτελεστικούς της διευθυντή, Τζόρντι Μπερτομέου, παρουσίασε την εξαίρεση που υπάρχει στο καταστατικό που αναφέρει ότι μπορεί μια ομάδα να μη συμμετέχει στο πρωτάθλημα της χώρας της και να παίζει κανονικά στην διοργάνωση. Αρκεί βέβαια αυτή να εγκριθεί και να αποφασιστεί από το συμβούλιο, όπως και έγινε στην διαδικασία που έλαβε χώρα στην γερμανική πόλη.

Από πλευράς Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, υπήρξε έντονη αντίδραση, με τον πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της ΚΑΕ, Μάνο Παπαδόπουλο, να κάνει λόγω για δυσφήμιση της διοργάνωσης και να διερωτάται με σαφή υπαινιγμό για τον Ολυμπιακό: «Τι θα κάνει η Ευρωλίγκα για τις ομάδες που εκβιάζουν τις τοπικές λίγκες και δεν συμμετέχουν, θα κάνει κάτι; Πως είναι δυνατόν να παίζει μία ομάδα στην Ευρωλίγκα και στην Α2; Είναι δυσφήμιση για το προιόν και την διοργάνωση».

Ο κ. Μπερτομέου, απάντησε πως αυτό δεν είναι θέμα της Ευρωλίγκας, αλλά των πρωταθλημάτων και είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουν οι λίγκες. Σε εκείνο το σημείο, ο εμπορικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, ο οποίος εκπροσώπησε τους «ερυθρόλευκους», τοποθετήθηκε ως εξής: «Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνω το ενδιαφέρον του κ. Παπαδόπουλου για τις εξελίξεις στην Ελληνική λίγκα, αλλά θα έπρεπε να ασχοληθεί με το θέμα τους προηγούμενους μήνες και σε τοπικό επίπεδο όχι εδώ μέσα. Επίσης, αυτό είναι κάτι που αφορά την ελληνική λίγκα και όχι την Ευρωλίγκα και φυσικά η κίνησή μας δεν έχει να κάνει με εκβιασμούς αλλά με την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Επιπλέον, θα ήθελα να ρωτήσω τον Μάνο, τις ομάδες και την Ευρωλίγκα, αν πρέπει να γίνει κάτι τις ομάδες-μέλη της Ευρωλίγκας που στο πρόσφατα εκβίαζαν την διοργάνωση αλλά και τις υπόλοιπες ομάδας».

Η πλευρά των «πράσινων» δεν απάντησε, αλλά ο Τζόρντι Μπερτομέου θέλησε να βάλει άμεσα τέλος στον διάλογο, λέγοντας σχετικά: «Είχαμε κάποια προβλήματα με τον Παναθηναϊκό, σίγουρα παραδεχτήκανε και αυτοί κάποια λάθη και υπερβολές, τα βρήκαμε όμως και συνεχίζουμε μαζί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x