Ελλάδα

Ο Έλληνας πρώην προπονητής της Αλβανίας στις προπονήσεις της Εθνικής

Ο Αντώνης Δούκας, που υπήρξε προπονητής της εθνικής Αλβανίας μίλησε στο sport-fm.gr για την εμπειρία του στις προπονήσεις της Εθνικής και όχι μόνο.

Υπό το βλέμμα του Αντώνη Δούκα προετοιμάζεται η Εθνική για τα προκριματικά του 2021. Ο Έλληνας τεχνικός εργάστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην εθνική Αλβανίας με επιτυχία και επιμορφώνεται εν όψει του επόμενου σταδίου στην καριέρα του.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Σκουρτόπουλο. Ζήτησα να έρθω να παρακολουθήσω τις προπονήσεις της ομάδας, γιατί το μπάσκετ δεν σταματά ποτέ. Μου έκαναν την τιμή να είμαι όλη την εβδομάδα μαζί τους και είναι μια εξαιρετική εμπειρία να βρίσκεσαι κοντά σε μια από τις κορυφαίες εθνικές ομάδες στον κόσμο», τόνισε στο sport-fm.gr.

«Από μικρός στην Κέρκυρα έπαιζα μπάσκετ και αργότερα πέρασα στην προπονητική. Είχα μια σπουδαία εμπειρία δίπλα στον Βαγγέλη Αλεξανδρή στον Ηρακλή. Είναι κάτι που αγαπάω και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος καθημερινά», πρόσθεσε.

Όσο για το πώς προέκυψε η συνεργασία με την Αλβανία; «Ήρθα σε επαφή με τον πρόεδρο της αλβανικής ομοσπονδίας. Η ομάδα περνούσε μια πολύ δύσκολη περίοδο τότε, δεν ήταν ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα και μου ζήτησαν να αναλάβω ένα πρότζεκτ αναστήλωσης. Παράλληλα εργαζόμουν στην ομάδα των Τιράνων, με την οποία κάναμε το νταμπλ στην Αλβανία και συμμετείχαμε με επιτυχία στην βαλκανική λίγκα. Προσπαθήσαμε στην εθνική Αλβανίας να φέρουμε κάποια παιδιά από την Ιταλία που απείχαν και θεωρώ πως κάναμε μια αξιοπρεπέστατη πορεία και κάναμε βήματα προόδου. Προσωπικά ήταν μια πολύ καλή εμπειρία προπονητικά, αλλά και μια εμπειρία ζωής», ανέφερε.



Σχετικά με το επίπεδο του αλβανικού μπάσκετ επισήμανε: «Η Αλβανία ανήκει σε διαφορετικό επίπεδο από την Ελλάδα στο μπάσκετ. Γίνονται προσπάθειες από τις ομάδες, αλλά χρειάζονται ακόμη πολλά. Υπάρχουν και παιδιά που παίζουν σε ελληνικές ομάδες, όπως ο Αντριάνο Τοπάλι. Ενσωματώσαμε παιδιά που έπαιζαν σε άλλες χώρες και προσπαθήσαμε μέσα από την ομοσπονδία να δημιουργήσουμε μια επαφή για να τους δοκιμάσουμε. Προφανώς το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο δημοφιλές στην Αλβανία, αλλά υπάρχει φως για το μέλλον. Δυστυχώς είναι ανασταλτικός παράγοντας ότι δεν επενδύονται πολλά χρήματα στο μπάσκετ. Θέλω να πιστεύω πως άνοιξε ένας δρόμος και στο μέλλον θα υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχουν παιδιά και με ύψος και με ταλέντο, που πρέπει να αξιοποιηθούν».

Παράλληλα αποκάλυψε πως «… το ταξίδι στην Πάτρα ήταν γούρικο για μένα, γιατί είχα δύο προτάσεις από ομοσπονδίες της Ασίας για να συνεργαστούμε το καλοκαίρι και είμαστε υπό συζήτηση».

Γιατί οι ξένοι εμπιστεύονται τους Έλληνες προπονητές; «Οι Έλληνες προπονητές πλέον έχουν σχολή. Είναι δουλευταράδες και αφήνουν έργο όπου πηγαίνουν. Σε αντίθεση με άλλες σχολές προπονητές δεν έχουν χαλάσει την αγορά όπου πηγαίνουν. Οι επιτυχίες ξεκινούν από τοπ επίπεδο, που είναι και το πιο διαφημισμένο, αλλά και πηγαίνοντας και σε πιο χαμηλά επίπεδα, κάνουν τους ξένους να τους εμπιστεύονται».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x