Ελλάδα

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ψηφίζει Ελλάδα

Οι διαδικασίες για να βγάλει το next big thing, που λέγεται Κώστας Αντετοκούνμπο, ελληνικό διαβατήριο έχουν ήδη κινηθεί,παρά τις προσπάθειες «αρπαγής» από τους Αμερικάνους. Το sport-fm.gr αποκαλύπτει.

Ο Γιάννης διαπρέπει στο ΝΒΑ και εξελίσσεται σε franchise player για τους Μπακς. Ο Θανάσης προσπαθεί να κερδίσει ένα συμβόλαιο στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αρνούμενος (για την ώρα) τα καλέσματα από την Ευρώπη. Η οικογένεια Αντετοκούνμπο, ωστόσο, δεν σταματά να προσφέρει… αφειδώς γνήσια ταλέντα και εξαιρετικούς αθλητές στο ελληνικό μπάσκετ.

inner

Το επόμενο φιντάνι (ίσως όμως όχι το τελευταίο, μιας και υπάρχει και ο 14χρονος Άλεξ που επίσης παίζει μπάσκετ) είναι ο Κώστας. Με σωματοδομή ανάλογη του Γιάννη, μπόι κοντά στα 2,10μ., μακριά άκρα, αλλά και εξαιρετικό σουτ, ο δεύτερος νεότερος της οικογενείας, που στις 16 Μαΐου ενηλικιώνεται, θεωρείται παίκτης με σπουδαίες προοπτικές. Μάλιστα τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του λένε μεταξύ σοβαρού και αστείου πως αν ο μικρός συνεχίζει να δουλεύει σκληρά θα τους ξεπεράσει.

inner

Αγωνιζόμενος στο λύκειο Dominican του Γουισκόνσιν (πολιτεία όπου ανήκει και το Μιλγουόκι, όπου εδρεύει η οικογένεια εδώ και δυόμισι χρόνια), ο μικρός Κώστας κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις στο σχολικό πρωτάθλημα και ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον κολεγίων. Το Iowa State και το Memphis τού έχουν κάνει ήδη προτάσεις για υποτροφία, ενώ στη λίστα θα προστεθούν κι άλλες ομάδες σύντομα.

inner

Προσεχώς διεθνής παρά την αμερικανική απόπειρα «αρπαγής»

Όλα τα παραπάνω είναι λίγο-πολύ γνωστά. Το sport-fm.gr αποκαλύπτει σήμερα πως ο Κώστας Αντετοκούνμπο πολύ σύντομα θα είναι μέλος των μικρών εθνικών ομάδων παρά τις αμερικανικές προσπάθειες να τον κάνουν… δικό τους. Παρότι ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι κάτοχοι ελληνικού διαβατηρίου από το 2013 μετά από συντονισμένες προσπάθειες της ΕΟΚ, ο Κώστας δεν εξασφάλισε αυτόματα διαβατήριο. Πάντως οι διαδικασίες έχουν ήδη κινηθεί και ο έφηβος φόργουορντ αναμένεται να είναι διαθέσιμος το ερχόμενο καλοκαίρι για τις μικρές εθνικές ομάδες, πιθανότατα την U18 (με συμπαίκτες όπως ο Μιχάλης Λούντζης του Παναθηναϊκού και ο Δημήτρης Μωραΐτης της ΑΕΚ).

inner

Πληροφορίες αναφέρουν πως Αμερικανοί είχαν την πρόθεση να… πλευρίσουν τον Κώστα Αντετοκούνμπο για να του βγάλουν αμερικανικό διαβατήριο, ωστόσο πρόθεση του ίδιου και της οικογένειάς του φαίνεται πως είναι να τιμήσει τη χώρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε, έστω κι αν το επαγγελματικό του μέλλον μοιάζει συνυφασμένο με τις ΗΠΑ.

Και για να πάρετε μια γεύση περί τίνος πρόκειται...







Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x