Ελλάδα

Ο υπεύθυνος αναπτυξιακού προγράμματος μπάσκετ, Χρήστος Σγουρίτσας στους «Μπαμ και Κάτω»

Διαβάστε τι είπε στους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη ο Χρήστος Σγουρίτσας, επικεφαλής του αναπτυξιακού προγράμματος μπάσκετ παίδων Κ14.

Στην προσπάθεια στελέχωσης της Εθνικής μπάσκετ Κ14 με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και αργότερα της Εθνικής ομάδας ανδρών αναφέρθηκε ο Χρήστος Σγουρίτσας.

Ο υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος παίδων της ΕΟΚ έδωσε το «παρών» στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM 94,6 ως καλεσμένος των Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη...

«Χρειάζονται υποδομές... Κάνουμε μια προσπάθεια να επιστρέψουμε σε μια λειτουργία την οποία είχαμε σταματήσει λόγω οικονομικών προβλημάτων
Πρώτη φορά που το δημιουργούμε αυτό. Έχει γίνει μια προσπάθεια στο κομμάτι συγκέντρωσης των παιδιών και πλέον έχουμε αρχίσει να κάνουμε και δεύτερη προπόνηση σε εβδομαδιαία βάση πια», τόνισε ο κ.Σγουρίτσας ο οποίος συνέχισε:

«Θα υπάρχει μια ομάδας κάτω των 14 ετών. Θα λάβουμε μέρος σε δύο τουρνουά. Ελπίζουμε ότι θα συμμετέχουμε και σε άλλο ένα. Είναι αλήθεια ότι είναι λίγα τα τουρνουά αυτά, αλλά έχουμε φτιάξει και καμπ προπονητικά μέσα στη χρονιά για να δούμε τα παιδιά. Αυτά τα καμπ γίνονται στην επαρχία. Έτσι περνάμε και μηνύματα ενίσχυσης του αθλήματος στην επαρχία. Είναι η αλήθεια ότι έχουμε μείνει πίσω στις ηλικίες αυτές. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ξεκινάμε κάτι νέο. Έχουμε πάει σε όλες τις ενώσεις και έχουμε δώσει ερεθίσματα. Αυτό που έχω αισθανθεί πηγαίνοντας σε κάποιες πόλεις είναι ότι ο κόσμος βλέπει πολύ ζεστά την προσπάθεια αυτή. Μας ζητούν να πάμε και να ξαναπάμε».

Ο Χρήστος Σγουρίτσας, μεταξύ άλλων, μίλησε και για την επιρροή που έχουν οι γονείς στα παιδιά...

«Δυστυχώς οι γονείς βλέπουν ότι έχουν τον Τζόρνταν. Ούτε έστω τον Διαμαντίδη ή τον Σπανούλη... και αυτό προκαλεί προβλήματα σε όλους και φυσικά στα παιδιά.
Ηλικιακά μπορούμε να διορθώσουμε πράγματα στα παιδιά αυτά. Εμείς σαν προπονητές βλέπουμε τα παιδιά, τα κρίνουμε λαμβάνοντας υπόψη και τον σωματότυπό τους. Αν χρειάζεται ένα παιδί εμείς θα το βοηθήσουμε και θα προσπαθήσουμε να το εξελίξουμε», υποστήριξε.

Ακούστε όλη την εκπομπή και τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Χρήστος Σγουρίτσας...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x