Euroleague

Οι… ανησυχητικοί στατιστικοί δείκτες του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει πρόβλημα τόσο στην εκτέλεση όσο και στην δημιουργία του.

Οι αριθμοί στο μπάσκετ σπανίως λένε ψέματα και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει εξαίρεση. Πριν καν ολοκληρωθεί η τρίτη αγωνιστική στην Ευρωλίγκα, οι «πράσινοι» είναι πολύ χαμηλά σε δύο στατιστικές κατηγορίες που θεωρητικά θα ήταν πολύ καλύτεροι σε σχέση με την προβληματική τους περσινή εικόνα.

Συγκεκριμένα, είναι η τρίτη χειρότερη ομάδα από τη γραμμή των βολών με 65,15%, ενώ πέρσι ήταν στον… πάτο της διοργάνωσης αλλά με το καλύτερο 70,02%.

Στα τρίποντα ο Παναθηναϊκός έχει το 14ο καλύτερο ποσοστό στην διοργάνωση με μόλις 30,19%. Μάλιστα, παραδόξως, ο Νικ Καλάθης σουτάρει με 43,7% και ο Τζίμερ Φρεντέτ με 45,4%, ενώ όλη η υπόλοιπη ομάδα με μόλις 15,3%. Μάλιστα είναι η ομάδα που παίρνει το μικρότερο ποσοστό των πόντων της πίσω από τα 6,75μ., με μόλις 19,8%.

Ίσως όμως το πιο ανησυχητικό στοιχείο για τον Παναθηναϊκό να είναι το εξής: η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη είναι η προτελευταία σε ποσοστό παραγωγής πόντων που δεν προέρχονται από ασίστ, άρα από ομαδικό παιχνίδι. Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» παίρνουν μόλις το 36,6% των πόντων τους από ασίστ, ενώ μικρότερο ποσοστό έχει μόνο η Μακάμπι με 36,5%.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x