Euroleague

Ένα σ-πρίντ και τέλος…

Ένας καταπληκτικός Πρίντεζης και ένα πολύ σημαντικό επιμέρους 7-2, ένα δίλεπτο πριν το τέλος, αρκούσε στον Ολυμπιακό για να νικήσει 67-62 την Εφές στο ΣΕΦ και να κάνει το 1-0 στην σειρά.

Με κορυφαίο τον Γιώργο Πρίντεζη που έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στην Ευρωλίγκα με 26 πόντους, ο Ολυμπιακός επικράτησε 67-62 της Εφές Αναντολού στο ΣΕΦ και έκανε το 1-0 στην προημιτελική σειρά.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί αμυντικά, «εξολόθρευσαν» τα ατού των Τούρκων (Φάρμαρ, Βούγιασιτς, Σαβάνοβιτς) αλλά δεν βρήκαν ρυθμό στην επίθεση, σε κανένα σημείο του αγώνα και έτσι το ματς κρίθηκε στο τέλος.

Ένα επιμέρους 7-2, δύο λεπτά πριν την λήξη και μερικές καταπληκτικές άμυνες του υπερ-πολύτιμου Χάινς (σ.σ παίρνει το πιο καθοριστικό ριμπάουντ του αγώνα), έκριναν το ματς υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Τονίζεται ότι εκτελεστικά ο Σπανούλης έμεινε σε χαμηλά επίπεδα (9 πόντους) αλλά έδωσε 8 ασίστ και 6 ριμπάουντ στην ομάδα του ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε η... απίστευτη αστοχία των Τούρκων που είχαν 1/19 τρίποντα.

Επόμενο ματς, την Παρασκευή στο ΣΕΦ, όπου η ομάδα του Μπαρτζώκα θα ψάξει το 2-0 στη σειρά.

Το ματς:



Κέρδος η άμυνα…

Με Πάουελ, Πρίντεζη, Σπανούλη, Παπανικολάου και Λο άρχισε το ματς ο Ολυμπιακός. Μετά από τα πρώτα άστοχα σουτ από την περιφέρεια, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν παιχνίδι από πικ εν ρολ και πήραν πόντους με τον Πάουελ να εκτελεί και τον Σπανούλη να δημιουργεί. Όσο για την Εφές, το γρήγορο παιχνίδι της με Λούκας και Φάρμαρ να παίρνουν προσωπικές φάσεις, κυριαρχούσε.

Ο Μπαρτζώκας έριξε τον Κατσίβελη στο παρκέ σε ειδικό αμυντικό ρόλο πάνω στον Φάρμαρ (με μεγάλη επιτυχία ξανά) ενώ πέρασαν και οι Σερμαντίνι-Άντιτς, ψηλώνοντας το σχήμα. Το γκολ-φάουλ του Σπανούλη έκανε το 14-13 για τους Πειραιώτες που προσπέρασαν, 2.18΄πριν το τέλος. Το 17-15 με το οποίο έκλεισε η πρώτη περίοδος έδειχνε ότι η άμυνα της ελληνικής ομάδας λειτουργούσε καλά.

Ό, τι έχτισε, το γκρέμισε…

Ο Ολυμπιακός επιθετικά δεν είχε ρυθμό (πολύ άσχημα ποσοστά) αλλά διατηρούνταν μπροστά χάρη στην καλή του άμυνα που είχε εγκλωβίσει το παιχνίδι της Εφές. Ο Μαχμούτι εφάρμοζε ζώνη και οδηγούσε τους Πειραιώτες σε μακρινά σουτ που όμως ήταν άστοχα και έτσι ο Σπανούλης με τον Χάινς… ανέλαβαν δράση. Άνοιξαν χώρους, πάτησαν γκάζι και εκμεταλλεύτηκαν τον Πρίντεζη ο οποίος με σερί πέντε πόντων έκανε το σκορ 27-19 στα μισά της περιόδου.

Όσο η Εφές δεν είχε καθόλου καλά ποσοστά από την περιφέρεια (1/9 τρίποντα) και η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν τόσο αποτελεσματική, η διαφορά αυξανόταν αφού ο Πρίντεζης εκμεταλλευόταν το πλεονέκτημά του απέναντι στα «4άρια» των Τούρκων. Το 32-23 αποτύπωνε την βελτίωση στο επιθετικό παιχνίδι της ελληνικής ομάδας αλλά εκεί το 9-1 των Τούρκων διαμόρφωσε το 33-32 στο τέλος του ημιχρόνου. Οι «ερυθρόλευκοι» μέσα σε 2΄γκρέμισαν την διαφορά που είχαν, χάνοντας την αυτοσυγκέντρωσή τους στην άμυνα, κυρίως.

Πρίντεζης και Χάινς τον έβαλαν μπροστά

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά. Ο Γκόνλουμ και ο Φάρμαρ έκαναν ζημιά και η Εφές προσπέρασε ξανά (40-38) παίζοντας κοντά στο καλάθι και σημαδεύοντας τον κακό αμυντικά Πάουελ. Ο Χάινς πέρασε ξανά στο παρκέ και δυνάμωσε την φροντ λάιν της ομάδας του αλλά όλη η δουλειά γινόταν από τον Πρίντεζη. Με 19 πόντους στα μέσα της περιόδου, οδηγούσε τους «ερυθρόλευκους» που έκαναν το 43-42, 3.40΄πριν το τέλος.

Η Εφές σούταρε με πολύ άσχημα ποσοστά (1/11) από τα 6.75μ ενώ ο Χάινς είχε δυσκολέψει πολύ την προσπάθειά της να τροφοδοτήσει τους ψηλούς. Ο Αμερικανός φόργουορντ έκανε απίστευτη δουλειά κάτω από τα καλάθια και ήταν εκ των πρωτεργατών του επιμέρους 12-2 της ομάδας του που προηγήθηκε 50-44 και τελικά 50-46 στο τέλος της περιόδου.

Το έκρινε ο Πρίντεζης, το καθάρισε ο Χάινς…

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα αλλά η Εφές δεν έχανε την επαφή της με το σκορ. Ευτυχώς, δε, για τους Πειραιώτες ήταν πολύ άστοχη από την γραμμή των τριών πόντων… ενώ ο Πρίντεζης έμοιαζε ασταμάτητος. Δικό του τρίποντο έκανε το 55-50 και έδωσε ξανά «ανάσα» στην ομάδα του που εξακολουθούσε να μην έχει ρυθμό και καλές επιλογές.

Οι λύσεις του Πρίντεζη διατηρούσαν τον Ολυμπιακό μπροστά αλλά οριακά (58-56) στα μισά της περιόδου και έτσι η Εφές ήξερε ότι θα είχε ευκαιρίες. Ένα 4-0 έκανε το 62-56, 3.42΄πριν το τέλος και έδωσε πολύ μεγάλη ώθηση στην ομάδα του. Ο Χάινς καθάρισε ίσως την πιο κρίσιμη φάση της τελευταίας περιόδου με ένα επιθετικό ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός νίκησε 67-62.

Παρακολουθήσατε live από το www.sport-fm.gr:




Τα highlights της αναμέτρησης:



Τα δεκάλεπτα: 17-15, 33-32, 50-46, 67-62

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6 (9 ριμπ), Λο 7, Άντιτς, Σπανούλης 9 (8 ασιστ), Περπέρογλου 5, Σερμαντίνι 2, Σλούκας, Πάουελ 5, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 26 (4 τρ), Παπανικολάου 4, Κατσίβελης 3

Εφές (Μαχμούτι): Φάρμαρ 8, Βούγιασιτς 8, Ερντέν 9, Τουντσερί, Σιπ 2, Γκονλούμ 17, Σαβάνοβιτς 6, Λούκας 10, Μπάρατς 6

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x