Euroleague

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Με αρκετούς παίκτες να παίρνουν καλό βαθμό, ο Ολυμπιακός έβαλε τέλος στο σερί των επτά ηττών, νικώντας 94-79 τον Ερυθρό Αστέρα.

Έπειτα από επτά διαδοχικές ήττες, ο Ολυμπιακός είπε… Αλληλούια, επικρατώντας 94-79 του Ερυθρού Αστέρα. Οι Πειραιώτες το οφείλουν αυτό κυρίως στην καλή επιθετική του λειτουργία, αλλά και στο γεγονός πως είχαν αρκετούς παίκτες που πήραν καλό βαθμό.

Η κριτική των «ερυθρόλευκων» του Πειραιά (με άριστα το «10»):

Χάρισον (1): Η στατιστική λέει ότι μπήκε για 7:47’’. Μάλλον, τόσο θα αγωνίστηκε. Δεν πρέπει να το θυμούνται και πολλοί άλλωστε... Για ακόμη ένα παιχνίδι, ήταν αόρατος, άχρωμος και… άοσμος. Είχε 2 πόντους και φυσικά ένα άστοχο τρίποντο στη μοναδική προσπάθεια που πήρε. Για τόσο τον εμπιστεύτηκε ο Μπαρτζώκας και κανείς δεν αντιλήφθηκε την απουσία του από το υπόλοιπο ματς.

Λαρεντζάκης (7): Μπορεί να έπαιξε για 14:19’’, αλλά ήταν τυπικός… Λαρεντζάκης. Κυνήγησε τον προσωπικό του αντίπαλο παντού, τον ζόρισε αμυντικά, ενώ πρόσφερε και 7 πόντους, με 3 ριμπάουντ, χωρίς λάθος.

Σπανούλης (8): Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις για τον αρχηγό. Και τα 20 λεπτά που αγωνίστηκε, ήταν εξαιρετικός στην οργάνωση, όπου δεν είναι μόνο οι 7 ασίστ, αλλά και τα μηδέν λάθη! Είχε ακόμη και 4π., με 2/2 δίποντα, αλλά και 0/3 τρίποντα.

Σλούκας (8): Επίσης αρκετά καλός και εκείνος. Οργανωτικά ήταν πολύ καλός, με επίσης 7 ασίστ, ενώ ακόμη είχε και 14 πόντους. Η εμφάνιση αυτή, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Μπαρτζώκας τον επανέφερε ξανά και περισσότερο στην τέταρτη περίοδο, αφού ήταν και «φορτωμένος» με τρία φάουλ από νωρίς.

Βεζένκοβ (9): Μετά το κακό του βράδυ στη Βιτόρια –κυρίως άστοχο- επέστρεψε στις καλές και γεμάτες εμφανίσεις του. Έβαζε το κορμί του στην άμυνα, πήρε ριμπάουντ, ενώ πρόσφερε και 17 πόντους, με 3/6 τρίποντα. Αυτός ήταν ο… τυπικός φετινός Βεζένκοβ.

Πρίντεζης (5): Αγωνίστηκε μόνο για 10 λεπτά. Πρόσφερε 6 πόντους, αλλά είχε προβληματάκια στην άμυνα, ενώ το κακό για παίκτη της φροντ λάιν είναι το μόλις 1 ριμπάουντ.

Ζαν-Σαρλ (7): Συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις έδωσε ο Γάλλος. Τελείωσε καλά τα πικ εν ρολ, πήγε πολύ καλά στην άμυνα, ακόμη και με τα αντίπαλα γκαρντ, που είναι πιο κοντοί από εκείνον. Είχε και 8 πόντους στα 17:49’’ που αγωνίστηκε, αλλά τα αρνητικά του ήταν φυσικά τα 4 λάθη, όπως και τα μόλις 3 ριμπάουντ, που για ψηλό είναι λίγα…

Τζένκινς (5): Ούτε πολύ καλός, ούτε κακός. Είχε δύσκολο έργο απέναντι στον Λόιντ, όπου σε γενικές γραμμές έβαλε και εκείνος το… χεράκι του για το μέτριο βράδυ του Αμερικανού (σ.σ. είχε μόλις 10π., με 4/13 σουτ). Όμως, αυτό που μπορεί να του πιστωθεί είναι τα εύκολα φάουλ, είτε όταν η ομάδα δεν έχει να δώσει άλλα, είτε όταν ο αντίπαλος έχει ξεκινήσει ήδη την προσπάθειά του και γι’ αυτό παίρνει βολές. Επίσης, έχει έλλειψη πρωτοβουλίας, αφού συνήθως ψάχνει να «ξεφορτωθεί» την μπάλα και όχι να δημιουργήσει φάση μόνος του.

Κουφός (6): Καλή και θετική παρουσία και από τον Έλληνα σέντερ. Στα περίπου 12 λεπτά που αγωνίστηκε, τα πήγε πολύ καλά επιθετικά, με 4/5 δίποντα, ενώ και στην άμυνα, «χάλασε» πολλές φορές τις προσπάθειες των αντίπαλων ψηλών, ενώ με την παρουσία του στο παρκέ, οι Σέρβοι δεν έμπαιναν εύκολα στη ρακέτα.

Έλις (5): Παίρνει τη… βάση μόνο για τα 7 ριμπάουντ που μάζεψε! Γιατί εδώ η στατιστική ξεγελάει… Κάκιστος στην άμυνα –ίσως ο χειρότερος παίκτης του Ολυμπιακού- όπου είτε ξεχνιόταν, είτε δεν ήταν συγκεντρωμένος, δίνοντας καλάθια και φάουλ. Ειδικά, στο πρώτο δεκάλεπτο υπάρχει μία φάση, με τον Γιάγκοντιτς-Κούριτζα, ο οποίος τον παίρνει… καροτσάκι από την κορυφή του χάι ποστ, όπου του βάζει το καλάθι και παίρνει και τη συμπληρωματική βολή. Ε, εάν σου κάνει τέτοια φάση ο συγκεκριμένος παίκτης κανονικά από μόνος σου γυρνάς στον πάγκο και λες: «Βγάλε με κόουτς…».

ΜακΚίσικ (9): Εκείνος και ο Βεζένκοβ οι κορυφαίοι παίκτες στο ΣΕΦ. Πιστός στα μεγάλα αποθέματα ενέργειας που βγάζει στο παρκέ. Καλές άμυνες (έκανε και 3 κλεψίματα), έσπρωξε τους συμπαίκτες του στο ανοικτό γήπεδο και φυσικά του βγήκε και η επίθεση, όπου είχε 20 πόντους, με 4/6 τρίποντα μάλιστα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x