Ελλάδα

Παπαπέτρου: «Πολύ χαρούμενος για τον πρώτο τίτλο της σεζόν»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και MVP του τελικού δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την κατάκτηση του Κυπέλλου και εξήγησε γιατί κάλεσε τον Ίαν Βουγιούκα να σηκώσουν μαζί το τρόπαιο.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο MVP του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στη στέψη του για 20ή φορά στην ιστορία του ως Κυπελλούχος. Ο αρχηγός των «πράσινων» δήλωσε μετά τη λήξη του τελικού ιδιαίτερα χαρούμενος που η ομάδα του έφτασε στην επίτευξη ενός από τους κύριους στόχους της σεζόν.

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε τον πρώτο τίτλο της σεζόν, ήταν από τους κύριους στόχους. Συγχαρητήρια στον Προμηθέα, έδωσαν τα πάντα στο παρκέ και πρόσφεραν ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Η διαφορά των δώδεκα πόντων αδικεί την προσπάθεια του Προμηθέα. Κανείς δεν περίμενε πως θα είναι εύκολος ο τελικός, ούτε επειδή προκριθήκαμε εύκολα στον τελικό, ούτε επειδή κερδίσαμε στην Πάτρα για το πρωτάθλημα. Ο Κλαβέλ ήταν κομβικός για τον αντίπαλο. Σημασία έχει πως πήραμε τον τίτλο. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα μου, γιατί είχαμε πολλές δυσκολίες, χάσαμε τον Νέντοβιτς, αλλά τα καταφέραμε».

Για το comeback του Προμηθέα στα τελευταία λεπτά, είπε: «Ήταν πολύ κομβικό το σημείο όταν ο αντίπαλος πλησίασε στα τελευταία λεπτά. Είναι δύσκολο να βρεις ψυχικά αποθέματα. Είχαμε χάσει το ματς πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ με τον ίδιο τρόπο, ήταν κάτι σαν deja vu και δεν θέλαμε να ζήσουμε το ίδιο σήμερα. Όμως παίξαμε πολύ καλά και πήραμε τη νίκη. Η ήττα εκείνη μάς πλήγωσε, όπως κάθε ήττα».

Για το γεγονός ότι φώναξε τον Ίαν Βουγιούκα να σηκώσουν μαζί το τρόπαιο: «Φώναξα τον Ίαν να κατέβει μαζί μου, είναι σαν πατέρας μου. Η σκυτάλη έρχεται από αυτόν, από τα βαριά τρόπαια που έχει σηκώσει. Ένιωθα ότι ηθικά σωστό ήταν να κατέβει για να σηκώσουμε μαζί το τρόπαιο. Είμαστε μια οικογένεια, μέσα κι έξω από το παρκέ».

Τέλος, σχολίασε τη φετινή ιδιόμορφη σεζόν: «Είναι μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη σεζόν για όλους, αλλά η ομάδα έχει παρουσιάσει βελτίωση. Καμιά φορά είναι δύσκολο να παίξεις άμεσα καλά, αλλά γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά και αυτό που με γεμίζει είναι πως έχουμε αγάπη και αίσθημα οικογένειας μεταξύ μας. Αυτό κάνει κάθε παίκτη της ομάδας να δίνει το 100% για τον συμπαίκτη του. Μακάρι να δούμε σύντομα τον κόσμο στο γήπεδο. Όλοι έχουμε ταλαιπωρηθεί, άλλοι άνθρωποι έχουν περάσει πολύ πιο δύσκολα. Εύχομαι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να έρθει ξανά ο κόσμος στο γήπεδο, γιατί με τον κόσμο υπάρχει άλλη γλύκα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x