Ελλάδα

Παπαθεοδώρου: «Δεν διψάμε για… αίμα, είμαστε σε φάση χτισίματος»

Στην αμυντική διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του στάθηκε ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μετά τη νίκη-πρόκριση επί του Ρεθύμνου.

Η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου επικρατώντας 71-61 του Ρεθύμνου, με τον τεχνικό της, Ηλία Παπαθεοδώρου, να στέκεται στην καλή άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του.

Επίσης, ο Βυρωνιώτης κόουτς αναφέρθηκε στην κατάσταση της ομάδας του, αλλά και στον Μάριο Τσάλμερς, ενώ τόνισε πως εκείνος και οι συνεργάτες του στηρίζουν το υπάρχον υλικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στη συνέντευξη Τύπου:
- Για τη νίκη επί του Ρεθύμνου: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την 4η συνεχόμενη νίκη. Δεν προσεγγίσαμε με το σωστό τρόπο ένα νοκ-άουτ παιχνίδι, που μας δίνει πρόκριση για τα ημιτελικά. Υπάρχει δικαιολογία για το πρόγραμμα και το επίπονο ταξίδι στην Μπαντίρμα. Είχαμε πρόβλημα συγκέντρωσης. Φάνηκε στο 3ο δεκάλεπτο όταν βρήκαμε τη συγκέντρωσή μας και αλλάξαμε το ρυθμό του παιχνιδιού μέσα από την άμυνά μας. Δημιουργήσαμε καλύτερη συνθήκη μέσα από το παιχνίδι και νικήσαμε δίκαια. Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, τους έχουμε παρακολουθήσει πολύ. Σήμερα το απέδειξαν για μια ακόμα φορά. Μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Δεν είμαστε σε θέση να υποτιμούνε κανέναν αντίπαλο. Για να κερδίζουμε, ένας είναι ο τρόπος. Στις 4 τελευταίες νίκες τον είδαμε αυτό. Συγχαρητήρια και πάλι στο Ρέθυμνο».

- Για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του: «Η ομάδα είναι σε μια φάση χτισίματος. Είναι μια ολοκαίνουρια ομάδα. Φαίνεται στο παιχνίδι μας, σχεδόν κάθε εβδομάδα. Ψάχνουμε να βρούμε σταθερές. Αυτό που έχουμε βελτιώσει είναι η αμυντική μας διάθεση. Για να συμβεί αυτό, έχουν επιστρέψει και οι κατάλληλοι παίκτες. Πρέπει να έχεις τα υλικά για να κάνεις αυτό που θέλεις. Για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, έχουμε πολύ μεγάλη ανηφόρα. Είμαστε… δύσκολη ομάδα, καθώς υπάρχουν παίκτες που θα πρέπει να μπουν ξανά στην ομάδα, όπως ο Ρέι και ο Τσάλμερς. Δεν είναι εύκολο. Μέσα από τους αγώνες πρέπει να βρούμε τη χημεία μας. Είναι ωραίο πρόβλημα όμως. Όταν έχεις καλό υλικό και πρέπει να το διαχειριστείς, είναι ευχάριστος πονοκέφαλος. Θέλουμε να λειτουργήσουμε καλύτερα και στις δύο πλευρές του γηπέδου».

- Για τον Τσάλμερς και το αν έχει σκεφτεί ποιοι θα είναι οι 6 ξένοι στις εγχώριες υποχρεώσεις: «Αυτό έπρεπε να το σκεφτώ πριν φέρουμε τον Τσάλμερς. Δεν είχαμε αποφασίσει να κάνουμε αλλαγές, παρά μόνο μια προσθήκη. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που ο κόσμος γύρω της διψάει για… αίμα. Εμείς δεν διψάμε για… αίμα! Από τη στιγμή που όλοι προσπαθούν, όλοι κάνουν μια πολύ καλή προσπάθεια, θα τους στηρίξουμε. Δεν έχω ακόμα καλή εικόνα για τον Τσάλμερς. Ήρθε στην Τουρκία έχοντας μια καλή προπόνηση. Δεν κάναμε καλή προπόνηση εκεί και δεν μπόρεσε να παίξει. Εδώ είχαμε μόνο μια προπόνηση. Το σίγουρο είναι ότι έχει μεγάλο κίνητρο. Το βλέπουμε καθημερινά και σιγά-σιγά θα μας βοηθήσει. Είναι σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση από πέρσι που πήγε στην Μπολόνια. Θα το δούμε πρακτικά στο γήπεδο και ελπίζω το “θέλω” του να μας δώσει ποιότητα».

- Για το ερχόμενο παιχνίδι με την Μπούργος: «Είναι νωρίς ακόμα στον όμιλο, αλλά είναι κομβικό παιχνίδι. Θέλουμε να πάρει την κατάλληλη αξία η νίκη στην Μπαντίρμα. Η Μπούργος είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Θέλουμε να καλέσουμε τον κόσμο να μας βοηθήσει με μεγάλη προσέλευση. Ξέρω ότι είναι δύσκολη ώρα και μέρα, αλλά χρειαζόμαστε τη στήριξή τους. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε στον όμιλο».

- Για την κατάσταση του Ρέι: «Οι γιατροί μας είπαν ότι πηγαίνει καλύτερα από αυτό που περίμεναν. Θα προσπαθήσει να προπονηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη. Αν τα καταφέρει, θα είναι στη δωδεκάδα του αγώνα με την Μπούργος. Δεν θέλουμε να τον πιέσουμε. Είναι ένας τραυματισμός που τον κουβαλάει από το καλοκαίρι. Θέλουμε να είναι υγιής 100% και θα τον στηρίξουμε. Την Τρίτη θα ξέρουμε αν μπορεί να μας βοηθήσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x