Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει ως πρόκληση για την κατάκτηση ενός τίτλου, αλλά και ως ευκαιρία για αγωνιστική βελτίωση εν όψει των στόχων που ακολουθούν το Σούπερ Καπ, όπως τόνισε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της νεοσύστατης διοργάνωσης.

«Να ξεκινήσω και να συγχαρώ τον ΕΣΑΚΕ για τη δημιουργία αυτού του θεσμού. Είναι ένα καλό βήμα για τις ομάδες. Κάθε χρόνο η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένους στόχους, ειδικά στα χρόνια του κύριου Αγγελόπουλο. Θέλει να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί. Έχουμε δημιουργήσει και τη φετινή μας ομάδα. Είναι νωρίς αλλά θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να δείξουμε σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τα φιλικά», ανέφερε ο προπονητής της «Ένωσης».

Ερωτηθείς για τον βαθμό ετοιμότητας της ΑΕΚ απάντησε: «Ο βαθμός ετοιμότητας είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τις άλλες ομάδες. Κάνουμε προετοιμασία εν μέσω προβλημάτων. Υπάρχει ειδική συνθήκη για εμάς, της πρόκλησης του Final 8. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε ένα βήμα παραπάνω πιο έτοιμοι, που δεν είναι εύκολο. Οι παίκτες μας παρ' ότι έχουν ποιότητα και έχουν προσπαθήσει πάρα πολύ, θα χρειαστούν χρόνο για να είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Ο θεσμός του Σούπερ Καπ έχει δύο πράγματα. Είναι τα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια μας. Θέλουμε να δούμε το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας και να προετοιμαστούμε για το Final 8. Η εικόνα μας στα φιλικά είχε σκαμπανεβάσματα. Η εικόνα που δείξαμε το Σάββατο με τον Παναθηναϊκό δεν είναι η πραγματική μας. Πρέπει να επιμείνουμε, να σταθεροποιήσουμε την εικόνα μας, Πάντα παίζει ρόλο ο αντίπαλος για να πάρεις το μάξιμουμ από τους παίκτες και αυτό θέλουμε να κάνουμε στα παιχνίδια που έρχονται αύριο και μεθαύριο».

Τέλος, για την πίεση που δημιουργεί στην ΑΕΚ η διεκδίκηση δύο τίτλων στην εκκίνηση της σεζόν: «Όταν βρίσκεσαι σε ομάδες όπως η ΑΕΚ πάντα υπάρχει πίεση. Στην προπόνηση, στο φιλικό. Έχουμε μάθε να ζούμε με την πίεση. Τα παιχνίδια που παίζεις το Μάιο εμείς τα παίζουμε τέλος Σεπτέμβρη. Είναι κάτι πρωτόγνωρο, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστούμε και να δούμε στο τέλος το αποτέλεσμα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.