Ελλάδα

Παπαθεοδώρου στον ΣΠΟΡ FM: «Υπάρχουν και άλλα που μπορούμε να κάνουμε»

Περισσότερο απελευθερωμένη θα είναι στη συνέχεια της σεζόν η ΑΕΚ, όπως δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Τι είπε για Ζήση, Ρογκαβόπουλο και τα άλλα παιδιά.

Με την ψυχολογία στα ύψη πηγαίνει στις επόμενες υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα και το Basketball Champions League η ΑΕΚ.

«Θα είμαστε περισσότερο απελευθερωμένοι και δυνατοί για να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Πρέπει να βρούμε άμεσα το κίνητρό μας, για να προχωρήσουμε στα επόμενα», υπογράμμισε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στον ΣΠΟΡ FM 94,6 μετά την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της σεζόν.

Από εκεί και πέρα, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε πως δέχεται την καλοπροαίρετη κριτική και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο έχει χτιστεί το φετινό «κιτρινόμαυρο» ρόστερ.

Μάλιστα, μίλησε για μερικούς από τους πρωταγωνιστές της επιτυχίας, όπως ο Νίκος Ζήσης, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο Δημήτρης Μαυροειδής και την απουσία του Κιθ Λάνγκφορντ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Βάιο Τσούτσικα

Για τη νίκη επί του Προμηθέα στον τελικό του Κυπέλλου: «Δε θα συμφωνήσω 100%, επειδή η ποιότητα δεν έρχεται μόνο από το σκορ. Δεν είναι μόνο θέμα ξύλου. Είναι θέμα αμυντικής τακτικής, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και οι δύο ομάδες ήταν άστοχες στις ελεύθερες βολές. Και αυτό χαμήλωσε το σκορ και για τους δύο που είχαν κοντά στο 50%. Αυτό οφείλεται στη νευρικότητα που υπήρχε. Ξέραμε ότι δεν διαφέρουν πολύ οι δύο ομάδες και το άγχος οδήγησε σε ένα κλειστό παιχνίδι. Εμείς ελέγξαμε το παιχνίδι, είχαμε μικρές διαφορές που ήταν σημαντικές για έναν τέτοιο αγώνα. Θεωρώ ότι στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Προμηθέας έβαλε κάποια κρίσιμα καλάθια, όμως ήμασταν προετοιμασμένοι και βρήκαμε λύσεις. Ο Προμηθέας είχε αποφασίσει να ανεβάσει την πίεσή του σε όλο το γήπεδο. Έχει τέτοια παιδιά, όπως ο Κατσίβελης, ο Μάντζαρης και το έκανε με συνέπεια για 40 λεπτά. Ρίσκαρε και εκεί αποφασίσαμε να πάρουμε πάσα με ρίσκο να πετύχουμε ένα καλάθι που βοήθησε το παιχνίδι μας».

Για το αν θα άλλαζαν τα πλάνα του σε περίπτωση που δεν ήταν τραυματίας ο Κιθ Λανγκφορντ: «Όχι, δε θα άλλαζα κάτι. Είχαμε μία απουσία ενός κομβικού παίκτη με μεγάλη ποιότητα, αλλά η προσέγγιση δε θα ήταν διαφορετική. Είναι ένας παίκτης με ταλέντο και προσέγγιση και θα είχαμε το πιο εύκολο καλάθι».

Για την παρουσία του Νίκου Ζήση στην ομάδα: «Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψεις την ποιότητα του αθλητή και την ποιότητα του ανθρώπου Νίκου Ζήση. Την έχουν περιγράψει άλλοι άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί μαζί του. Εμείς έχουμε τη χαρά να απολαμβάνουμε έναν παίκτη και άνθρωπο όπως είπα νωρίτερα. Το είπα και χθες στη συνέντευξη Τύπου, μας κατηγορούν ότι έχουμε παιδιά σε μεγάλη ηλικία. Ο Λάνγκφορντ, ο Ζήσης, ο Ματσούλις και ο Μαυροειδής, οι οποίοι προπονούνται με πάθος και έχουν την επιθυμία για τη νίκη. Αυτό μας κάνει καλύτερη ομάδα και είμαστε χαρούμενοι που τους έχουμε στο ρόστερ μας».

Για το «πρέπει» της ΑΕΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο όνομα στο χώρο του μπάσκετ. Κουβαλάει το όνομά της. Ταυτόχρονα είναι και μία ομάδα που έχει επανέλθει τα τελευταία πέντε χρόνια. Όλο αυτό φέρνει πίεση, όμως όταν θέλεις να διεκδικείς και να πας ψηλότερα πρέπει να ζεις με αυτό. Για να το πετύχεις χρειάζονται οι προσωπικότητες και για αυτό έχουμε αυτά τα παιδιά στο ρόστερ μας».

Για τους οπαδούς της ΑΕΚ: «Η φετινή παρουσία της ομάδας, η στελέχωσή της, η συγκυρία πως βρισκόμαστε κοντά στη μετακόμιση στο δικό μας γήπεδο, θα αποτελέσει την σπίθα που θα ανάψει μεταξύ της ομάδας και του κόσμου της ΑΕΚ. Ο κόσμος μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Είναι διαφορετική η εικόνα του γηπέδου με 10.000 κόσμο και διαφορετική με 2.000 ανθρώπους. Οι οπαδοί της ΑΕΚ θέλουν τίτλους, και με την παρουσία μας στο νέο γήπεδο θα αλλάξει αυτή η ισορροπία».

Για τους στόχους: «Κάθε φορά που μία ομάδα κατακτά ένα Κύπελλο, δημιουργεί αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Θα είμαστε περισσότερο απελευθερωμένοι και δυνατοί για να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Πρέπει να βρούμε άμεσα το κίνητρό μας, για να προχωρήσουμε στα επόμενα. Υπάρχουν και άλλα που μπορούμε να κάνουμε».

Για την εξέλιξη του Ρογκαβόπουλου: «Για να ολοκληρωθεί ένας παίκτης και να παίξει στο επίπεδο της ΑΕΚ, ακόμα και αν έχει τα στοιχεία, δεν θα το κάνει αν δεν χτίσει και στο κομμάτι της άμυνας. Αυτό είναι σημαντικό πως το αντιλαμβάνεται ο Νίκος και ξέρει πως η ομάδα έχει ως βάση την αμυντική προσέγγιση. Και επειδή δουλεύει αρκετά, έρχεται και το αποτέλεσμα στην επίθεση. Εμείς χθες βάλαμε τον Ρογκαβόπουλο, περιμένοντας αμυντική προσήλωση και όχι μεγάλα σουτ, πάνω στον Μπαμ. Καταλαβαίνει ποιος είναι ο τρόπος που πρέπει να παίζει σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ. Η παρουσία του στην προπόνηση του δίνει και το χρόνο συμμετοχής του. Υπάρχουν παίκτες στη θέση του. Μπορούμε να παίξουμε με τρεις κοντούς. Δεν του χαρίστηκε κάτι. Δίνει και παίρνει πράγματα. Επίσης, ο Τολιόπουλος έπαιξε σημαντικό ρόλο και πήρε χρόνο συμμετοχής και η ΑΕΚ προσπαθεί να ισορροπήσει αυτή την κατάσταση με τους έμπειρους παίκτες της. Το μπάσετ θέλει χρόνο».

Για την ΑΕΚ μετά την αποχώρηση του Σαντ-Ρος: «Η ΑΕΚ παίζει σε τρεις διοργανώσεις και το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που έχει τραυματισμούς. Όλα τα παιδιά θέλουν υπομονή, θέλουν ταπεινότητα και δεν θέλουν την υπερπροβολή. Ο κόσμος θέλει να δει νέο αίμα».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο η κατάκτηση του Κυπέλλου: «Κάθε άνθρωπος που παίρνει ένα τρόπαιο είναι χαρούμενος, όμως έχω μάθει να ζω σε τέτοιες συνθήκες. Όταν αμφισβητούν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, θα αμφισβητήσουν τον Παπαθεοδώρου, τον Βέργη ή τον άλλο προπονητή. Μπορεί να έβαζε ένα τρίποντο ο Κασελάκης και να μιλούσες σήμερα με τον Γιατρά και όχι με εμένα. Είμαι σε μία δουλειά που έχω στήριξη, το βλέπω και το νιώθω. Και για αυτό το λόγο νιώθω ήρεμα και καλά και προχωράμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x