Μουντομπάσκετ 2023

Παραδέχτηκε το λάθος και τιμώρησε τους διαιτητές του Γαλλία-Λιθουανία η FIBA

Η FIBA έθεσε εκτός Παγκοσμίου τους διαιτητές του αγώνα για το λάθος τους, αλλά απέρριψε την ένσταση της Λιθουανίας.

Εκτός συνέχειας του Παγκοσμίου Κυπέλλου έθεσε η FIBA τους τρεις διαιτητές του αγώνα μεταξύ Γαλλίας και Λιθουανίας (78-75).

Με το σκορ στο 76-75 υπέρ των «τρικολόρ», ο Γιόνας Βαλαντσιούνας εκτέλεσε βολή, με τον Ρούντι Γκομπέρ να απομακρύνει την μπάλα έχοντας επαφή με την στεφάνη ενώ η μπάλα ήταν πάνω σε αυτή.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της FIBA, θα έπρεπε να είχε καταλογιστεί παράβαση και να μετρήσει ένας πόντος υπέρ της «Λιέτουβα». Ο κανονισμός αναφέρει πως για να εξεταστεί το Instant Replay θα έπρεπε να υπάρχει σφύριγμα, συνεπώς θα έπρεπε οι διαιτητές να έχουν σφυρίξει για να εξετάσουν εν συνεχεία τη φάση στο βίντεο, κάτι που δεν έκαναν.

Οι διαιτητές Αντόνιο Κόντε (Ισπανία), Γκαρσία Νιέβες (Βενεζουέλα) και Λεάντρο Λεσκάνο (Αργεντινή) τιμωρήθηκαν από την παγκόσμια ομοσπονδία και δεν θα ξανασφυρίξουν στην διοργάνωση της Κίνας.

Πάντως αυτό ελάχιστα ικανοποιεί τη Λιθουανία, που μετά την ήττα αυτή έκανε ένσταση, αλλά αυτή απορρίφθηκε. Έτσι το αποτέλεσμα πλέον δεν αλλάζει και έχει τεθεί οριστικά εκτός προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x