Ελλάδα

Μία εβδομάδα μετά το τζάμπολ της Basket League

Στις 17 Οκτωβρίου και όχι στις 10 που είχε αρχικά προγραμματιστεί, θα γίνει η πρεμιέρα της Basket League, όπως ενημέρωσε ο ΕΣΑΚΕ. Αύριο Παρασκευή η νέα κλήρωση.

Παράταση μίας εβδομάδας πήρε η έναρξη του νέου πρωταθλήματος μπάσκετ, λόγω της αποχώρησης του Πανιωνίου και της νέας κλήρωσης που πρέπει να γίνει. Έτσι, ο ΕΣΑΚΕ, παράλληλα με την επισημοποίηση της αποχώρησης των «κυανέρυθρων», μετέθεσε για τις 17 Οκτωβρίου το τζάμπολ της νέας σεζόν.

Θυμίζουμε, είχε οριστεί για τις 10 Οκτωβρίου, ενώ ακόμα δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως θα συμμετάσχουν τελικά 12 ομάδες, καθώς υπάρχουν κενά σε φάκελο, τουλάχιστον μίας ΚΑΕ, αλλά και εκκρεμότητες σε άλλες. Τέλος, δεν έχει ακόμα υπογραφεί το τηλεοπτοικό συμβόλαιο ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ με την ΕΡΤ για κεντρική διαχείριση, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις απο την ΚΑΕ Άρης, που θεωρεί μικρό το ποσό που της αναλογεί.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο ΕΣΑΚΕ ενημερώθηκε επίσημα με επιστολή από την ΚΑΕ Πανιώνιος ότι αποσύρει την συμμετοχή της από την Basket League της σεζόν 2020-21. Ο ΕΣΑΚΕ εκφράζει την λύπη του για την παραπάνω εξέλιξη και εύχεται στον ιστορικό σύλλογο σύντομα να επανέλθει στο επίπεδο που αρμόζει στην πολυετή προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και στις προσδοκίες των φιλάθλων του.

Ως εκ τούτου η κλήρωση της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος θα επαναληφθεί αύριο Παρασκευή (2/10, 13:00) στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ με την παρουσία μέσω τηλεδιάσκεψης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Λόγω της διεξαγωγής της νέας κλήρωσης και των εκκρεμοτήτων στην χορήγηση των πιστοποιητικών συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η έναρξη της Basket League της αγωνιστικής χρονιάς 2020-21 μετατίθεται από τις 10 στις 17 Οκτωβρίου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x