Μουντομπάσκετ 2023

Πέτροβιτς: «Δεν ήταν θέμα νοοτροπίας, αλλά ενέργειας»

Σε έλλειμμα ενέργειας απέδωσε την βαριά ήττα της Βραζιλίας από την Τσεχία ο Άτσο Πέτροβιτς.

Στην κόπωση της ομάδας του απέδωσε την πολύ κακή εικόνα της Βραζιλίας απέδωσε ο Άτσο Πέτροβιτς την βαριά ήττα από την Τσεχία.

Αποστολή στη Σενζέν, Χρήστος Ρομπόλης

«Συγχαρητήρια στην Τσεχία, έπαιξε εξαιρετικά. Εμείς δεν είχαμε ενέργεια, ίσως η συσσωρευμένη κόπωση από τα τρία ματς, ίσως και το ταξίδι, μας επηρέασαν. Δεν μπορούσαμε να ματσάρουμε την ενέργεια της Τσεχίας σε κανέναν τομέα. Δεν είναι θέμα νοοτροπίας, αλλά ενέργειας. Οι αντίπαλοι ήταν πιο γρήγοροι και πιο δυνατοί. Κάτι περίεργο έπαθε η ομάδα μου. Τώρα είμαστε σε μια θέση που περίμεναν πολλοί μετά την κλήρωση. Αν κάποιος μου έλεγε πως θα έχουμε ένα ματς 40 λεπτά για την πρόκριση, θα το έπαιρνα. Τώρα έχουμε πάνω από 48 ώρες για να αναπληρώσουμε τις δυνάμεις μας και ελπίζω να έχουμε αρκετή ενέργεια για να κερδίσουμε. Τα τελευταία 15-20 χρόνια ακόμη και απέναντι στην ισχυρότερη ομάδα πάντα η Βραζιλία έπαιζε καλά απέναντι στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Κροάτης τεχνικός.

Για τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας είπε: «Όταν παίζουμε με αυτοπεποίθηση όλα ξεκινούν από την άμυνα. Όταν είμαστε σκληροί αμυντικά βρίσκουμε ρυθμό και στην επίθεση. Σήμερα που δεχτήκαμε τόσα εύκολα καλάθια γίναμε νευρικοί και πήραμε άσχημα σουτ».

Όσο για το αν πήραν αέρα τα μυαλά της ομάδας του μετά τη νίκη επί της Ελλάδας, είπε: «Είχαμε κάνει καλές νίκες και εμφανίσεις στα φιλικά. Ήρθαμε με χαμηλό προφίλ στην διοργάνωση, δεν μας περίμενε κανείς και κάναμε μια μεγάλη έκπληξη απέναντι στην Ελλάδα. Σήμερα ίσως ήταν το πρώτο ματς που όλοι έλεγαν πως είμαστε το φαβορί και ίσως να μην νιώσαμε τόσο άνετα με τον τίτλο αυτόν».

Από πλευράς παικτών, ο Βίτορ Μπενίτε είπε: «Η Τσεχία έπαιξε καλύτερα σε άμυνα κι επίθεση. Εμείς είχαμε έλλειμμα ενέργειας. Σε μια τόσο γρήγορη διοργάνωση έχεις ταξίδι και παίζεις αμέσως. Θα πρέπει να το ξεχάσουμε αμέσως και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τις ΗΠΑ. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πάμε στους οκτώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x