Γενικά

Πήρε προ-Ολυμπιακό η Σερβία – Όλες οι διοργανώτριες που ανακοίνωσε η FIBA

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν την Σερβία να αναλαμβάνει το ένα από τα τέσσερα προ-Ολυμπιακά τουρνουά.

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν την Σερβία να αναλαμβάνει τον έναν από τους τέσσερις ομίλους του Προολυμπιακού τουρνουά.

Όπως ανακοίνωσε η FIBA οι χώρες που επιλέχθηκαν ως διοργανώτριες για τα τουρνουά των ημερών από 23 έως και 28 Ιουνίου 2020 είναι ο Καναδάς (Βικτόρια), η Κροατία (Σπλιτ), η Λιθουανία (Κάουνας) και τέλος η Σερβία (Βελιγράδι).

Στο Προολυμπιακό Τουρνουά θα συμμετέχουν 24 ομάδες. Συγκεκριμένα, εκτός από την Ελλάδα θα λάβουν μέρος οι : Κροατία, Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβενία, Σερβία, Τουρκία (Ευρώπη), Βραζιλία, Καναδάς, Δομινικανή Δημοκρατία, Πουέρτο Ρίκο, Μεξικό, Ουρουγουάη και Βενεζουέλα (Αμερική), Αγκόλα, Σενεγάλη και Τυνησία (Αφρική), Κίνα, Νότια Κορέα και Νέα Ζηλανδία (Ασία - Ωκεανία).

Η εθνική Ελλάδος βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας κι έτσι θα τοποθετηθεί στον όμιλο είτε του Καναδά είτε της Κροατίας.

Από το τουρνουά του Ιουνίου θα προκύψουν τέσσερις θέσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με τους πρώτους κάθε ομίλου να παίρνουν το εισιτήριο.

Η κλήρωση από την οποία θα προκύψουν οι έξι ομάδες του κάθε ομίλου θα διεξαχθεί στις 27 Νοεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη οκτώ εθνικές ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτές είναι οι: Ιαπωνία (διοργανώτρια), Ισπανία (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια), Αργεντινή, Αυστραλία, Γαλλία, Ιράν, Νιγηρία και ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x