Μουντομπάσκετ 2023

Πήρε το πρόωρο ντέρμπι πρόκρισης η Πολωνία κόντρα στην Βενεζουέλα!

Νίκη-μισή πρόκριση πανηγύρισαν οι Πολωνοί κόντρα στην αξιόμαχη, αλλά περιορισμένων δυνατοτήτων Βενεζουέλα με 80-69, στην πρεμιέρα του πρώτου ομίλου του φετινού Μπουντομπάσκετ

Ικανότερη να διαχειριστεί το βάρος της πρεμιέρας αποδείχθηκε η Πολωνία, που επικράτησε της Βενεζουέλας με 80-69, παίρνοντας σημαντικότατο προβάδισμα πρόκρισης από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.

Η καλή μέρα δεν φαινόταν από το πρωί για τους Πολωνούς, οι οποίοι ξεκίνησαν πολύ νωθρά την αναμέτρηση, δίχως να το πληρώσουν, μιας και οι Λατίνοι αποδείχθηκαν επιπόλαιοι, παρά την αρχική τους ευστοχία έξω από την γραμμή των 6.75μ.

Το δεύτερο δεκάλεπτο αποδείχθηκε υπόθεση των Πολωνών, καθώς ο Σοκολόφσκι πήρε την σκυτάλη από τον Πονίτκα και σημείωσε επτά πόντους στα πρώτα έξι λεπτά της περιόδου. Συνολικά, η ομάδα του Μάικ Τέιλορ έτρεξε ένα σερί 14-2, γεγονός που της επέτρεψε να πάει με προβάδισμα οκτώ πόντων στην ανάπαυλα.

Το σύνολο του Φερνάντο Δούρο έκανε την αξιοσημείωτη προσπάθεια για να εξαλείψει την διαφορά του ημιχρόνου και εν μέρει τα κατάφερε, καθώς βρέθηκε στο -3 (47-44), όμως η επιστροφή της διακόπηκε απότομα. Οι Πολωνοί πέτυχαν 13 πόντους μέσα σε τέσσερα λεπτά (Από το 24’ έως το 28’) και έφτασαν την διαφορά στο +12 λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, παρότι οι Πονίτκα και Σλότερ βρίσκονταν στον πάγκο.

Η επιλογή του Αργεντινού προπονητή να επιχειρήσει man to man πίεση στα 4/4 του γηπέδου μόνο λυτρωτικός δεν αποδείχθηκε για την ομάδα του, καθώς οι Πολωνοί δεν σάστισαν, βρήκαν ελεύθερα σουτ και έφτασαν στο +16 (73-57), χάρη στα τρίποντα των Βατσίτσκι και Κελ.

Το νερό είχε μπει στ’ αυλάκι για τους Πολωνούς, οι οποίοι διαχειρίστηκαν την διψήφια διαφορά που έχτισαν και εν τέλει πανηγύρισαν μια πολύ σημαντική νίκη με 80-69.

Η συγκεκριμένη επικράτηση αποτελεί τεράστιας σημασίας για την ομάδα του Μάικ Τέιλορ, τόσο ψυχολογικά (πρώτη νίκη σε Μουντομπάσκετ μετά το 1967) όσο και βαθμολογικά, καθώς η Βενεζουέλα αποτελούσε την κύρια διεκδικήτρια της πρόκρισης, μαζί με την Κίνα.

Σοκολόφσκι (16π.) και Πονίτκα (15π.) ηγήθηκαν των νικητών στην επίθεση, ενώ σημαντικότατη ήταν η συνεισφορά του «διπλού» Χρίτσανιουκ (10 πόντοι και 10 ριμπάουντ) και του αρχηγού Βατσίνσκι (12π. σε 33’).

Από πλευράς Λατίνων, μοναδικοί διασωθέντες ήταν οι Τσούριο (15π.), Κολμενάρες (14π.) και ο τιμιότατος Ρουίζ (5 πόντοι, 10 ριμπάουντ και +14 στο σύστημα αξιολόγησης).


Τα δεκάλεπτα:
22-24, 44-36, 60-51, 80-69



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x