Euroleague

Πιτίνο: «Δεν υπάρχουν εχθροί, τους σέβομαι όλους»

Στο ντέρμπι της Παρασκευής με τον Ολυμπιακό αναφέρθηκε ο Ρικ Πιτίνο, ο τόνισε ότι όλους τους αντιμετωπίζει με σεβασμό. Απόλυτη προσήλωση το ζητούμενο από τους παίκτες του.

Προ των πυλών είναι το ελληνικό «clasico», ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για την Ευρωλίγκα, με τον Ρικ Πιτίνο να τονίζει ότι για εκείνον δεν υπάρχει εχθρός, αφού αντιμετωπίζει τους πάντες με σεβασμό.

Από εκεί και πέρα στάθηκε στην σπουδαιότητα της άμυνας και επεσήμανε πως το απόλυτο ζητούμενο από την ομάδα του είναι η συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Όσα ανάφερε ο Ρικ Πιτίνο:

«Δεν υπάρχουν εχθροί, τους σέβομαι όλους. Είναι ένα μεγάλο ματς. Παίζουμε καλύτερη άμυνα, βελτιωθήκαμε στα ριμπάουντ. Αυτό είναι σημαντικό γιατί δεν είναι σίγουρο πως θα είναι καλή η επίθεση σε κάθε αγώνα. Ο Ολυμπιακός είναι σαν τον Παναθηναϊκό. Ξεκίνησαν αργά, σιγά σιγά μπήκα όλοι οι παίκτες. Είναι πολύ δυνατή ομάδα, δυνατή στο backcourt, εξαιρετική στο low-post. Πολύ καλοί στα γκαρντ, ο Σπανούλης παίζει εξαιρετικά. Κάθε ομάδα έχει κάποια στοιχεία στα οποία κυριαρχεί»

Για αυτά που πρέπει να προσέξει η ομάδα του: «Θα είναι ένα δύσκολο ματς. Αν παίξουμε καλή άμυνα, θα πετύχουμε. Ξέρουμε ότι έχουμε την καλύτερη επίθεση, αλλά επίσης είμαστε χειρότεροι στα ριμπάουντ. Πρέπει τα γκαρντ μας και τα "φτερά" μας να παλέψουν στο ριμπάουντ. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να πετύχουμε. Να βοηθούν στα ριμπάουντ τα 3άρια, τα 2άρια και οι άσσοι. Πρέπει να συγκεντρωθούμε απόλυτα σε αυτό το ματς. Ο κόσμος θα πρέπει να φωνάζει για τον Παναθηναϊκό στο ματς, αλλά παράλληλα πρέπει να δείξουν σεβασμό στον Ολυμπιακό και σε όλους όσους βρεθούν στο παρκέ. Χωρίς σεβασμό στον αντίπαλο, δεν μπορείς να έχει μια σπουδαία κόντρα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x