Euroleague

Η κριτική του Ολυμπιακού: Όαση… ο Βεζένκοβ

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοβ ήταν ο μοναδικός που διακρίθηκε από την ήττα του Ολυμπιακού, στη Μαδρίτη, από τη Ρεάλ.

Με την ήττα (72-63) από τη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ επιστρέφει ο Ολυμπιακός.

Μέτριοι και χωρίς ενέργεια οι «ερυθρόλευκοι», μετά την καλή εμφάνιση στη Βαλένθια, με τον Αλέξανδρο Βεζένκοβ να ήταν για πολλοστή φορά εκείνος που διακρίθηκε.

Η κριτική των «ερυθρόλευκων» (με άριστα το «10»):

Χαραλαμπόπουλος (-): Έπαιξε πολύ λίγο προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και δεν μπορεί να κριθεί.

Λαρεντζάκης (6): Μπορεί το ματς να μην του βγήκε επιθετικά, όπου είχε 2/8 σουτ. Αλλά, στην άμυνα έκανε το γνωστό καλό και σκληρό παιχνίδι του, δυσκολεύοντας τον εκάστοτε προσωπικό του αντίπαλο, ενώ είχε και 5 ριμπάουντ. Συνεπής για ακόμη μία φορά φέτος σε αυτό που του ζητήθηκε να κάνει.

Σπανούλης (6): Έμεινε περίπου 20 λεπτά στο παρκέ και οργανωτικά τα πήγε σχετικά καλά με 3 ασίστ, ενώ είχε και 7 πόντους, χωρίς να εκβιάσει προσπάθειες (3/4 σουτ). Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα στο ματς έβγαζε κούραση, όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του.

Σλούκας (6): Δημιουργικά τα πήγε αρκετά καλά, παρά την σκληρή άμυνα της Ρεάλ, έχοντας 5 ασίστ. Όμως, δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη διαφορά στην επίθεση, έχοντας 2/5 σουτ (με 1/3 τρίποντα), ενώ είχε και 4 λάθη. Και εκείνος φάνηκε πολύ κουρασμένος και γι' αυτό έγινε διαχείριση στη συμμετοχή του.

Βεζένκοβ (8): Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού με διαφορά από τον… δεύτερο και σταθερά σούπερ αξιόπιστος επιθετικά. Μοναδικός με διψήφιο αριθμό πόντων, καθώς είχε 22π. Λόγω των ειδικών… συνθηκών (παρουσία του Ταβάρες στη ρακέτα) δεν είχε πολλά ριμπάουντ (μόλις 3), ενώ το μοναδικό του… αγκάθι ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην άμυνα από τον Ντεκ, ο οποίος ήταν εξαιρετικός.

Πρίντεζης (6): Θετική η παρουσία του, παρά τη μεγάλη καταπόνηση από την εξαιρετική εμφάνιση πριν δύο 24ωρα στη Βαλένθια. Είχε 7π. και 4 ριμπάουντ, αλλά απέναντι στον πολύ νεότερο και πιο αθλητικό Γκαρούμπα είχε προβλήματα και δεν είχε –απολύτως φυσιολογικά- ανάσες.

Ζαν-Σαρλ (5): Εδώ και αρκετό καιρό τον βλέπουμε στο «5» και τα πηγαίνει αρκετά καλά. Ωστόσο, αυτή τη φορά οι συνθήκες δεν ήταν τόσο… ευνοϊκές για τον ίδιο, καθώς έπρεπε να τα βάλει με τον «γίγαντα» Ταβάρες. Έδωσε μάχες όπου γενικά ηττήθηκε, είχε και 7 ριμπάουντ, αλλά δεν έδωσε κάτι στην ομάδα του επιθετικά, με μόλις 0/2 τρίποντα.

Τζένκινς (5): Στα 16 λεπτά που έμεινε στο παρκέ, δεν μπορεί να πει κανείς ότι φάνηκε ιδιαίτερα. Έδωσε τις γνωστές του βοήθειες στην άμυνα, αλλά από ‘κει και πέρα τίποτα. Μόλις ένα καλάθι και αυτό σε αιφνιδιασμό που έφυγε πρώτος, αλλά η μεγάλη διστακτικότητα στην επίθεση, ακόμη κι όταν είναι ελεύθερος, όπου σκέφτεται πάντα να την πασάρει δίπλα και όχι να εκτελέσει, χαλάει τη φάση.

Κουφός (4): Από τα πολύ κακά βράδια του. Τα 7 ριμπάουντ και 1-2 προσωπικές άμυνες ήταν τα μόνα που έδωσε. Στην άλλη πλευρά του παρκέ ήταν πολύ αρνητικός με 1/9 σουτ και όλα γύρω από το καλάθι και σχετικά εύκολα, αφού ήταν κοντά.

Έλις (4): Δύο άμυνες και δύο «έτοιμα» καλάθια που έβαλε, ήταν η προσφορά του άλλου ψηλού του Ολυμπιακού. Αγωνίστηκε για πάνω από 12 λεπτά, αλλά μηδέν ριμπάουντ για σέντερ, δεν είναι λογικό και φυσικά για επίπεδο Ευρωλίγκας…

ΜακΚίσικ (5): Ούτε θετική, αλλά ούτε και αρνητική η εμφάνισή του. Κυρίως μέτρια ήταν. Είχε όρεξη να προσφέρει, αλλά δεν του… έβγαινε το ματς. Πέτυχε μεν 7 πόντους με 4/4 βολές και ένα τρίποντο, όμως το… φόβητρο του Ταβάρες του είχε κλείσει τη διείσδυση που είναι το δυνατό του σημείο. Είχε επίσης 2 ασίστ και ισάριθμα κλεψίματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x