Μουντομπάσκετ 2023

Ρεκόρ ΝΒΑερ στο Παγκόσμιο της Κίνας-Πρώτος και καλύτερος ο Γιάννης

Η FIBA διαφημίζει με πρώτη... μούρη τον ηγέτη της Εθνικής τον αριθμό-ρεκόρ των ΝΒΑερ που παίζουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες, το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας σημείωσε αριθμό ρεκόρ στους ΝΒΑερ που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Συνολικά 54 παίκτες που παίζουν στο ΝΒΑ, από 17 διαφορετικές χώρες θα αγωνιστούν στην Κίνα. Ο αριθμός είναι αυξημένος συγκριτικά με το προηγούμενο ρεκόρ, που ήταν οι 45 παίκτες του ΝΒΑ, που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο της Ισπανία το 2014.

Μάλιστα η FIBA έχει... πρώτη μούρη στο ειδικό της θέμα στην ιστοσελίδα της τον δικό μας, Γιάννη Αντετοκούνμπο. Άλλωστε ο Greek Freak είναι ο πιο προβεβλημένος μεταξύ των ΝΒΑερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο πρώτος MVP του ΝΒΑ που συμμετέχει σε αυτή τη διοργάνωση.

Ο Νίκολα Γιόκιτς ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας του ΝΒΑ, ο Ρούντι Γκομπέρ και ο Κέμπα Γουόκερ βρέθηκαν στην τρίτη καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ, ενώ η Γαλλία (Φουρνιέ, Μπατούμ, Ντιλίκινα, Πουαριέ, Γκομπέρ) και η Σερβία (Μπογκντάνοβιτς, Γκούντουριτς, Μπιέλιτσα, Γιόκιτς, Μαριάνοβιτς) θα έχουν από πέντε ΝΒΑερς στις τάξεις τους.

Επίσης 103 παίκτες συνολικά έχουν εμπειρία από το ΝΒΑ, ή έχουν γίνει ντραφτ. Ο αντίστοιχος μεγαλύτερος αριθμός ήταν οι 93 παίκτες που έπαιξαν στην Ισπανία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x