Ελλάδα

Ρετρό: Όταν ο Μπέρι έκανε ρεκόρ για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα (video)

O Truth είχε βάλει 39 πόντους απέναντι στην Ούλκερ το 1995.

Στις 23 Νοεμβρίου 1995 στο ΣΕΦ απέναντι στην Ούλκερ ο Γουόλτερ Μπέρι ήταν ασταμάτητος.

Ο «Truth» είχε επιστρέφει στο λιμάνι και στη δεύτερη σεζόν του με τα «ερυθρόλευκα» πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση απέναντι στους Τούρκους. Στους 39 πόντους σταμάτησε ο Αμερκκανός στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ούλκερ με 92-76 κι αυτή είναι η καλύτερη ατομική επιθετική επίδοση στην ιστορία της ομάδας, μαζί με τους 39 πόντους που είχε σκοράρει ο Ζάρκο Πάσπαλι απέναντι στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα τρία χρόνια πριν.

Είκοσι πόντους είχε στο πρώτο ημίχρονο και 19 στο δεύτερο είχε ο Μπέρι, ενώ μάζεψε και 13 ριμπάουντ στα 38 λεπτά που αγωνίστηκε. Τα ποσοστά του ήταν εξαιρετικά, καθώς είχε 17/26 δίποντα και 5/7 βολές. Ο Αμερικανός δεν έπαιξε μόλις δυο λεπτά κι αυτό σίγουρα τον βοήθησε στο να έχει αυτά τα νούμερα, χρειάστηκε όμως να παίξει τόσο πολύ γιατί στο 14’ του συγκεκριμένου αγώνα ο Ντράγκαν Τάρλατς τραυματίστηκε στο γόνατο και δεν έπαιξε ως το τέλος.

Οι 39 πόντοι του Μπέρι δεν ήταν πάντως η κορυφαία επίδοση εκείνης της σεζόν στο κύπελλο Πρωταθλητριών, αλλά η τέταρτη. Ο Αρλάουκας είχε 63 πόντους στη νίκη της Ρεάλ επί της Buckler Bologna λίγους μήνες μετά, ο Πορτογάλος Σάντος είχε 45 απέναντι στην Παρτιζάν στα προκριματικά εκείνης της σεζόν και ο Ντόουσον της Μπάγερν Λεβερκούζεν είχε 40 στη νίκη των Γερμανών επί της Μπουντιβέλνικ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x