NBA

Σίλβερ: «Η Κίνα ζήτησε να απολυθεί ο Σίλβερ, αλλά το ξεκόψαμε»

Ο κομισάριος του ΝΒΑ ξεκαθάρισε πως δεν υπήρχε περίπτωση να τιμωρήσει τον τζένεραλ μάνατζερ των Ρόκετς, παρά την αναστάτωση που προκάλεσε το tweet του.

Η κρίση στις σχέσεις μεταξύ ΝΒΑ και Κίνας είναι έντονη μετά το tweet υποστήριξης του τζένεραλ μάνατζερ των Ρόκετς στους διαδηλωτές για την ανεξαρτησία του Χονγκ Κονγκ. Ο κομισάριος της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ, παραδέχτηκε πως οι οικονομικές συνέπειες για την ομάδα του είναι σοβαρές, αλλά ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το δικαίωμα τη ελευθερίας έκφρασης.

«Μας έγινε ξεκάθαρο από την κινεζική κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις που μιλήσαμε πως θέλουν να τον απολύσουμε. Εμείς απαντήσαμε πως δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο και πως δεν θα τον τιμωρήσουμε καν. Οι αμερικανικές αρχές ακολουθούν τη λίγκα μας παντού και μια από αυτές είναι η ελευθερία έκφρασης. Θέλαμε να καταστήσουμε σαφές πως σεβόμαστε το δικαίωμα αυτό», τόνισε.

Πάντως παραδέχτηκε πως το οικονομικό πλήγμα για το ΝΒΑ είναι μεγάλο. «Ήδη οι απώλειες είναι σημαντικές. Οι αγώνες μας δεν προβάλλονται στην Κίνα και δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Οι οικονομικές επιπτώσεις συνεχίζουν να είναι δραματικές», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x