Euroleague

Σταυρόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: «Κρίμα που ακυρώθηκε η σεζόν στην Ευρωλίγκα, αλλά ήταν μονόδρομος»

Μονόδρομος ήταν διακοπή της φετινής σεζόν στην Ευρωλίγκα, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο τζένεραλ μάνατζερ της Αρμάνι Μιλάνο, Χρήστος Σταυρόπουλος.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνει γνωστός ο οικονομικός αντίκτυπος από την οριστική διακοπή της φετινής Ευρωλίγκας, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χρήστος Σταυρόπουλος, ο οποίος τόνισε πως ήταν μία απόφαση μονόδρομος.

Από ‘κει και πέρα, ο τζένεραλ μάνατζερ της Αρμάνι τόνισε πως η ομάδα του Μιλάνου στοχεύσει στο να διατηρήσει το μπάτζετ της στα φετινά επίπεδα, ενώ μεγάλη πρόκληση χαρακτήρισε την ομαλή επανένταξη των παικτών, ύστερα από το τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα απραξίας που είχαν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Σταυρόπουλος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Τόλη Κοτζιά και Μάνο Ζερβάκη:

Για την απόφαση της Ευρωλίγκας: «Ήταν απόφαση μονόδρομος. Δεν τέθηκε ούτε σε συζήτηση από την αρχή της τηλεδιάσκεψης το αν θα παίξουμε ή όχι. Τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν από τον Μπερτομέου μας οδήγησαν να σταματήσουμε τη διοργάνωση σήμερα. Τα δεδομένα ήταν να προστατέψουμε την υγεία των αθλητών. Το Σάββατο μίλησαν οι αθλητές με τον Μπερτομέου και το μεγαλύτερο μέρος των αθλητών δήλωσαν ότι ανησυχούν με το θέμα της συνέχειας. Με όλα τα δεδομένα και ό,τι ισχύει σε Ευρώπη και σε άλλες χώρες, η απόφαση ήταν μονόδρομος. Αυτή τη στιγμή 90 παίκτες και παραπάνω είναι στις χώρες τους. Κοντά τους 70 είναι οι Αμερικανοί. Οπότε αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, γιατί έπρεπε να γυρίσουν όλοι αυτοί. Μετά είναι το θέμα της καραντίνας. Είναι υποχρεωτική σε πολλές χώρες και αυτό ήταν μεγάλο πρόβλημα. Στην Ιταλία και τη Ρωσία δεν μπορούν να γίνουν προπονήσεις σε κλειστό χώρο και με επαφές και ούτε ξέρουμε στην Ιταλία πότε θα επιτραπεί. Τέλος, το μεγάλο πρόβλημα είναι οι παίκτες που για τρεις μήνες ήταν στα σπίτια τους. Όλοι αυτοί θα έπρεπε για δύο εβδομάδες να ήταν σε καραντίνα και μετά θα είχαν τρεις εβδομάδες για προπονήσεις, ώστε να έρθουν σε μία αγωνιστική κατάσταση. Είναι λίγος ο χρόνος αυτός. Όλες οι μελέτες λένε για 4-5 εβδομάδες τουλάχιστον. Στη Ρωσία αυτή την στιγμή μόνο με ειδική άδεια μπαίνεις, αλλά δεν μπορείς να φύγεις. Δυστυχώς ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά ήταν μονόδρομος».

Για τον οικονομικό αντίκτυπο: «Σίγουρα η ζημιά για όλες τις ομάδες υπάρχει. Αλλά, από την πλευρά της Ευρωλίγκας ήταν τι θα γίνει. Το οικονομικό θα συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο σε 2-3 εβδομάδες. Τώρα πια, μπορεί η Ευρωλίγκα θα κάνει τις επαφές της και θα δει ποια θα είναι τα οικονομικά στοιχεία που θα παρουσιαστούν σε όλους τους μετόχους».

Για τα φετινά έσοδα: «Δεν έχει ξεκαθαρίσει αυτό. Η μοιρασιά των ομάδων είναι το ένα κομμάτι τι φέρνει από τη χώρα της και μετά ανάλογα με τις νίκες που κάνει. Ακόμη δεν ξέρουμε και περιμένουμε».

Για τα έσοδα της επόμενης σεζόν: «Δεν έχει ειπωθεί κάτι».

Για τα συμβόλαια των παικτών: «Η συμφωνία είναι να καταβληθεί το 80% των συνολικών αποδοχών, αφού σταμάτησε η διοργάνωση. Σε όλες τις καταστάσεις και όλες οι πλευρές χάνουν κάτι. Οπότε δόθηκε και η ευκαιρία σε κάποιες ομάδες και έκαναν μικρότερες μειώσεις, άλλες στο 20%».

Για το μπάτζετ της Αρμάνι: «Μέχρι σήμερα το πρωί στις 11 υπήρχε περίπτωση να παίζαμε. Οπότε θα ήταν δύσκολο να κάνω μία συμφωνία. Από σήμερα αρχίσει η μεταγραφική περίοδος για εμάς, αφού δεν αγωνιζόμαστε ούτε στην Ευρωλίγκα ούτε στο πρωτάθλημα. Έχουμε την τύχη να μας στηρίζει ο κύριος Τζόρτζιο Αρμάνι και να είναι κοντά μας. Πριν από 1,5-2 μήνες ο πρόεδρος είχε πει ότι θα κοιτάξουμε να είμαστε στα περσινά επίπεδα. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα και να πρωταγωνιστήσουμε. Κρίμα που δεν τελείωσε κανονικά η σεζόν. Είχαμε ελπίδες για το ιταλικό πρωτάθλημα και την οκτάδα στην Ευρωλίγκα. Κρίμα. Ας είμαστε θετικοί και να προετοιμαστούμε για μία νέα πραγματικότητα. Να το δούμε και ως πρόκληση και να κάνουμε μία καλύτερη σεζόν. Σε όλους έχει λείψει το μπάσκετ. Είναι πολύ μεγάλο θέμα η επανένταξη των παικτών. Πρέπει να δούμε πως θα αρχίσουμε, γιατί είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλες τις ομάδες. Έχουμε αρχίσει τη μελέτη για το πώς θα αρχίσουμε την προετοιμασία, για να μειώσουμε τον κίνδυνο τραυματισμού. Να είμαστε θετικοί για μία καλή σεζόν».

Για τον Ολυμπιακό που παίζει μόνο στην Ευρωλίγκα αν αυτό θα ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες στο μέλλον: «Δεν πιστεύω ότι είναι εύκολο. Ο Ολυμπιακός έχει τους δικούς τους λόγους που το έκανε αυτό και οι πρόεδροι ξέρουν. Δεν είναι κάτι εύκολο. Οι ομάδες αντιπροσωπεύουν σημαντικό κομμάτι στο πρωτάθλημα της χώρας τους. Είναι μία ευρύτερη συζήτηση και πρέπει να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για κάτι διαφορετικό».

Για το ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου: «Πιστεύω ότι μπορεί να αρχίσει. Αλλά, πρέπει να δώσει το πράσινο φως η κυβέρνηση. Συζητιούνται τα πρωτόκολλα και όταν συμφωνηθούν τότε το επόμενο βήμα θα είναι να αρχίσουν. Κάνουν προσεκτικά βήματα για να μειωθούν οι κίνδυνοι που μπορεί να υπάρχουν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x