Η ΕΡΤ θα μεταδίδει τηλεοπτικά τους εντός έδρας αγώνες των έντεκα από τις δώδεκα ομάδες που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ, όλοι πλην του Άρη ψήφισαν υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, ακόμη και οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, οι οποίοι μέχρι πρότινος ήταν στην Cosmote TV.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος άφησε και αιχμές για τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

Τους τελευταίους μήνες γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να επιτευχθεί, μετά από πολλά χρόνια, συμφωνία μεταξύ των μελών του ΕΣΑΚΕ για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και την παραχώρηση τους έναντι εύλογου αντιτίμου στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Σε αυτό το διάστημα έγιναν αμέτρητες συναντήσεις και αντίστοιχες συζητήσεις και σχεδόν όλες οι ομάδες προέβησαν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία για το καλό του Ελληνικού μπάσκετ.

Την τελευταία πραγματικά στιγμή, με ορατό τον κίνδυνο να τιναχτούν όλα στον αέρα και χωρίς προηγουμένως να έχει θέσει το οποιοδήποτε ζήτημα, η ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, για αδιευκρίνιστους λόγους, επέλεξε να καταψηφίσει την συμφωνία και μάλιστα με προσβλητικό έναντι των συνομιλητών της τρόπο.

Η απόφαση αυτή του Άρη δεν στάθηκε τελικά ικανή να υπονομεύσει την συμφωνία και την αλλαγή σελίδας στο Ελληνικό μπάσκετ. Οι υπόλοιπες ομάδες ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας θέτοντας έτσι την ομάδα του Άρη στο περιθώριο, στο οποίο η ίδια επιδίωξε να μείνει.

ΚΑΕ ΑΕΚ
ΚΑΕ Ηρακλής
ΚΑΕ Ιωνικός Bc Hellenic Coin
KAE Κολοσσός H Hotels
KAE Λάρισα Bread Factory
KAE Λαύριο Megabolt
KAE Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
ΚΑΕ ΠΑΟΚ
ΚΑΕ Περιστέρι
ΚΑΕ Προμηθέας
ΚΑΕ Χαρίλαος Τρικούπης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube