NBA

Στις χειρότερες επιλογές των Κινγκς στο ντραφτ οι Παπαγιάννης και Φριντέτ σύμφωνα με το NBC!

Μία λίστα με τις χειρότερες επιλογές των Κινγκς στο ντραφτ του ΝΒΑ δημιούργησε το αμερικανικό Μέσο «NBC Sports» και σ’ αυτή βρίσκονται οι Γιώργος Παπαγιάννης και Τζίμερ Φριντέτ.

Ένα αφιέρωμα με τις αστοχίες των Κινγκς στο ντραφτ του ΝΒΑ, τα τελευταία 35 χρόνια που μετακόμισαν στο Σακραμέντο, δημιούργησε το «NBC Sports».

Σ’ αυτό, συμπεριλαμβάνονται οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού, Γιώργος Παπαγιάννης και Τζίμερ Φριντέτ, με το δημοσίευμα να υποστηρίζει πως όχι μόνο οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν κατάφεραν να αφήσουν το σημάδι τους στην ομάδα, αλλά στις τότε διαδικασίες του ντραφτ, οι «βασιλιάδες» έχασαν την ευκαιρία να επιλέξουν παίκτες, οι οποίοι είναι μεγάλοι αστέρες σήμερα.

Ο Αμερικανός γκαρντ επιλέχθηκε από τους Μπακς στο νούμερο «10» του ντραφτ του 2011 και μετακόμισε στους Κινγκς, ύστερα από ανταλλαγή ανάμεσα στις δύο ομάδες. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιλογή αυτή «πόνεσε» την ομάδα του Σακραμέντο, καθώς σε εκείνο το ντραφτ είχε προσπεράσει ονόματα -που θα μπορούσε να επιλέξει- όπως Καουάι Λέοναρντ, Κέμπα Γουόκερ, Κλέι Τόμπσον και Μπράντον Νάιτ.

Η άλλη μεγάλη αστοχία των «βασιλιάδων», σύμφωνα με τους Αμερικανούς, ήταν και ο Έλληνας σέντερ. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η επιλογή του Παπαγιάννη στο νούμερο «13» του ντραφτ του 2016 εξέπληξε όλο τον κόσμο. Ο διεθνής σέντερ είχε την ικανότητα να πασάρει, να παίρνει ριμπάουντ, να κάνει τάπες και να σουτάρει από μέση απόσταση, αλλά ήταν υπερβολικά αργός για τα δεδομένα του ΝΒΑ και γι’ αυτό δεν μακροημέρευσε στο Σακραμέντο. Σε εκείνη τη διαδικασία, οι «βασιλιάδες» θα μπορούσαν να επιλέξουν τον Πασκάλ Σιακάμ.

Από ‘κει και πέρα, στις άλλες αποτυχημένες επιλογές των Κινγκς στο ντραφτ συμπεριλαμβάνεται ο Τόμας Ρόμπινσον, ο οποίος ήταν το νούμερο «5» το 2012 και φέτος αγωνίστηκε στη Χίμκι, μετά την πρώτη παρουσία εκεί τη σεζόν 2017/18. Επίσης, στη λίστα υπάρχει κι άλλος ένας παίκτης που πάτησε το παρκέ της Ευρωλίγκας και είναι ο Νικ Στάουσκας της Μπασκόνια, ο οποίος είχε επιλεγεί στο νούμερο «8» το 2014.

Οι άλλοι άστοχες επιλογές ήταν οι Τζο Κλάιν (Νο. 6, 1985), Κένι Σμιθ (Νο. 6, 1987), Πέρβις Έλισον (Νο. 1, 1989), Κουίνσι Ντάουμπι (Νο. 19, 2006), Ταϊρίκ Έβανς (Νο. 4, 2009) και Μπεν ΜάκΛεμορ (Νο. 7, 2013).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x