Σύμφωνα με την Live Sport, η ΚΑΕ Ολυμπιακός προσέφυγε στο CAS καταγγέλλοντας συκοφαντική δυσφήμιση από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Η υπόθεση αφορά στον αγώνα των δύο ομάδων για την Ευρωλίγκα στο ΟΑΚΑ στις 9 Νοεμβρίου του 2018 και όσα έγιναν γνωστά μετά το τέλος της αναμέτρησης. Οι διαιτητές Πέρεθ (Ισπανία), Πατέρνικο (Ιταλία) και Ζαμοΐσκι (Πολωνία) είχαν γράψει στο φύλλο αγώνα πως ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ τούς περίμενε στα αποδυτήρια και τους είπε «Ξέρουμε ότι στοιχηματίζετε 20.000 ο Πολωνός, 20.000 ο Ιταλός. Μόνο ο Ισπανός είναι δίκαιος. Θα στείλουμε στον Μπερτομέου και στον Στόουκς τα πάντα». Λίγη ώρα αργότερα κυκλοφόρησε σε αρκετά ΜΜΕ ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε πει «Ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει τάξει 20.000 στον Ιταλό και 20.000 στον Πολωνό».

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αρνήθηκε τα πάντα και περνώντας στην αντεπίθεση κατηγόρησε τον Ολυμπιακό για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο αθλητικός δικαστής δεν έκανε δεκτή την προσφυγή του Ολυμπιακού, ενώ απορρίφθηκε και η έφεση των «ερυθρόλευκων». Το CAS επέστρεψε την απόφαση στον αθλητικό δικαστή, που όμως απέρριψε την προσφυγή, ενώ την ίδια τύχη είχε και η δεύτερη έφεση. Οι «ερυθρόλευκοι» προσέφυγαν εκ νέου στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης και η απόφαση που αυτό θα πάρει θα είναι τελεσίδικη.