Μουντομπάσκετ 2023

Θανάσης Αντετοκούνμπο: «Πιστεύουμε ο ένας στον άλλο, το δείχνουμε και αυτό μετράει»

Το καλό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια της Εθνικής τόνισε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ενόψει του ματς με τη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Για τις δυσκολίες της πρεμιέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη σοβαρότητα που χρειάζεται για τη συνέχεια μίλησε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, τονίζοντας το καλό κλίμα που επικρατεί στην Εθνική.

Αναλυτικά, όσα είπε:
Για την πρεμιέρα με το Μαυροβούνιο: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι το οποίο, αφού επιβάλαμε τον ρυθμό μας, έγινε πιο εύκολο. Στο μυαλό μας τώρα είναι μόνο η Βραζιλία. Είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και πρέπει να προσέξουμε. Όταν μιλάς για Παγκόσμιο Κύπελλο, αν κάτσεις και σκεφτείς τι βάθος έχουν όλες οι ομάδες καταλαβαίνεις ότι πρέπει απλά να κάνεις τη δουλειά σου. Πολλές φορές λέμε ποιος μας ταιριάζει και μετά αποδεικνύεται το αντίθετο, οπότε πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι και να πάμε σοβαροί στο παιχνίδι».

Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα: «Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμουν μετά το ματς ήταν το επόμενο. Κάθε ματς είναι διαφορετικό και πρέπει κάθε ματς να κάνουμε και μία νίκη. Τα πρώτα παιχνίδια είναι πάντα επικίνδυνα και εκεί πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός. Πιστεύουμε ο ένας στον άλλον, το δείχνουμε στην προπόνηση και στα αποδυτήρια κι αυτό μετράει. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι το παρελθόν, μόνο το παρόν και τι κάνεις τώρα».

Για την αμυντική λειτουργία: «Η άμυνα είναι ένα μεγάλο κλειδί για εμάς. Κάθε βράδυ είναι διαφορετικό όμως».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x